Soms zijn feiten betreffende de Israelische bezetting te bizar voor woorden: Israel heeft deze week post voor de bezette gebieden vrijgegeven die het acht jaar(!) heeft tegengehouden. In het postkantoor van Jericho arriveerden zeze week tien ton brieven, pakjes, niet bezorgde bestellingen via internet, medicijnen en zelfs een in 2015 uit Turkije toegestuurde rolstoel. Sinds 2010 heeft deze post zich opgehoopt aan de grens met Jordanië. Nu is het op basis van een eenmalige afspraak allemaal vrijgegeven.

Op het postkantoor van Jericho wordt dat nu allemaal uitgezocht, alvorens het kan worden bezorgd. Een employee van het postkantoor vertelde AFP dat dit wel een week of twee in beslag kan gaan nemen.
Israel schijnt de boel tegengehouden te hebben op grond van ‘veiligheidsoverwegingen’. De Palestijnse minister van Posterijen Allam Moussa beschuldigde Israel er in een verklaring van dat het in ieder geval een ‘memorandum of understanding’ uit 2016 heeft genegeerd, waarbij werd afgesproken dat internationale post gewoon rechtstreeks naar de Palestijnse post kon, zonder eerst de Israelische posterijen te hoeven passeren. Een woordvoerder van COGAT (de ”coordinator van Israelische regeringsactiviteiten in de gebieden”) had geen commentaar. Hij zei dat er een akkoord in de maak was.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.