Een opname van een Pleiade satelliet van Oost-Rafah van 14 augustus 2014. Grote rode vlekken zijn kraters van bommen, kleine rode stippen inslagen van artillerie. De intensiteit van de kleur geeft de intensiteit aan van de schade. (Afb.Amnesty en Forensic Architecture)

De Israelische militaire Advocaat-generaal, generaal-majoor Sharon Afek, heeft vier jaar na dato het onderzoek afgesloten naar de gebeurtenissen op 1 augustus 2014 in de zuidelijke stad Rafah in de Gazastrook, die de geschiedenis ingingen als  ”Zwarte vrijdag”. Bij deze gebeurtenis, tijdens de Israelische veldtocht van 2014,  begon Israel een massaal bombardement op de stad Rafah, nadat de Israelische militair Hadar Golding na een kort vuurgevecht door mannen van Hamas, die opdoken uit een tunnel, was ontvoerd. 

Bij het bombardement werden in drie uur tijd minimaal 2.000 projectielen afgevuurd op dichtbevolkte wijken, waaronder volgens YNet 1.000 (zwaar kaliber) granaten, 250 mortieren, 140 tankgranaten en ”tientallen” raketten en bommen vanuit vliegtuigen.  Daarbij werden 200 gebouwen verwoest, en werden volgens Israel  42 ”terroristen” en 72 burgers gedood, plus 16 anderen van wie het Israelische leger niet had kunnen vaststellen of ze burger waren of (volgens Israel) ”terrorist”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.