De Egyptische autoriteiten hebben in de afgelopen maanden minstens twaalf kunstenaars gearresteerd. Ze willen daarmee kritiek op de regering via tv, film, in theater en literatuur tegengaan, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

In de afgelopen maanden werden een Egyptische dichter, een prominente popzanger, een toneelschrijver, buikdanser en diverse acteurs en filmmakers gearresteerd of vervolgd vanwege hun werk. Sommigen van hen werden beschuldigd van terroristische activiteiten.

De regering hanteert al langer een repressieve lijn tegenover critici, maar scherpte in juli de regelgeving nog eens aan. Daardoor wordt het steeds moeilijker voor onafhankelijke kunstenaars en niet-gouvernementele organisaties om artistieke events te organiseren.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.