De positie van de Duitse veiligheidstopman Maaßen zou redelijkerwijze onhoudbaar moeten zijn. Inmiddels is bekend geworden dat hij weken voor de publicatie het officiële verslag van de veiligheidsdienst over 2017 aan de nazi’s van Alternative für Deutschland te lezen heeft gegeven. Welk doel dit diende is niet duidelijk, maar de sympathie van Maaßen voor de neonazi’s bleek al uit de Trumpachtige scène rond de beelden van op vreemdelingen jagende nazi’s in Chemnitz.
Maaßen verkondigde eerst dat de beelden niet echt waren en moest hier schoorvoetend op terugkomen.

Het opperhoofd van de CSU, Seehofer, is als minister van binnenlandse zaken de eerstverantwoordelijke voor het optreden van deze Maaßen. Als hij hem niet ontslaat mag er van een constitutionele crisis gesproken worden.

ARD.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.