Het Palestijnse ministerie van Gezondheid in Gaza heeft bekendgemaakt dat zaterdagavond een tiener is overleden die op 3 augustus door de Israeli’s was neergeschoten ten oosten van Khan Younis.

Het was de 16-jarige Soheib Abdul-Salam Abu Kashef. Hij had sinds 3 augustus in zeer ernstige toestand in het Europese ziekenhuis in  Khan Younis gelegen. Met de dood van Soheib is het dodental van die 3de augustus gestegen naar drie. Eerder stierven  de 15-jarige  Moath Ziad Sori, en de 25-jarige  Ahmad Yahia Atallah Yaghi, na diezelfde dag te zijn neergeschoten door de Israelische sluipschutters. Er waren ook 220 gewonden, van wie 90 met wonden door scherpe munitie.

De dood van Soheib komt bovendien een dag nadat de Israeli’s weer drie Palestijnen doodschoten, onder wie een kind van 12. Het Palestinian Center for Human Rights (PCHR) meldde bovendien dat onder de 248 gewonden ook 19 kinderen, vijf vrouwen en vijf leden van het medische personeel waren. Eerder meldde ik dat ook een journalist met scherpe munitie in een been werd geschoten.Het totaal aantal doden in Gaza sinds 30 maart bedraagt nu 188.

Abu Pessoptimist. Eerder verschenen op Abu’s blog.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.