Voor het derde jaar op rij neemt de honger toe in Latijns-Amerika. “Je kunt het accepteren in een jaar van grote droogte of een crisis, maar als dit drie jaar op rij gebeurt, wijst dit op een trend.”

“Het is heel schrijnend dat we geen vooruitgang boeken”, zegt Julio Berdegué, hoofd van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de VN in Latijns-Amerika en de Caraïben. “Dit gaat de verkeerde kant uit, we gaan achteruit. Je kunt het accepteren in een jaar van grote droogte of een crisis, maar als dit drie jaar op rij gebeurt, wijst dit op een trend.”

Berdegué zegt dat niet Centraal-Amerika, de armste subregio, reden tot bezorgdheid geeft maar wel de Zuid-Amerikaanse landen, die stagneerden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.