Israelische kolonisten zijn in de vroege ochtend van maandag het dorp Marda bij Salfit op de Westoever binnengedrongen om daar banden van auto’s door te prikken en beledigende en racistische leuzen op auto’s en muren te kalken. De banden van de auto’s van Omar Sidqi Khoffash, Nash’at Khoffash, Hussein Hasan Sa’id, Ahmad Saleh Ebdah, Sameeh Ebdah, Mohammad Ebdah and Sa’ed Taha Ebdah werden doorgeprikt. In totaal ging het om 15 auto’s meldde Haaretz die hetzij waren besmeurd of beschadigd.

Vorige week werden in het dorp Mazra’a al-Qibliya bij Ramallah 28 auto’s op deze manier beschadigd. De politie stelt een onderzoek in, meldt de krant ook nog, zonder te vermelden dat er vrijwel nooit iemand wordt gepakt en dat de schade nooit wordt vergoed. Ook het onderzoek naar de moord op de 47-jarige Aisha al-Rabi die ruim een week geleden werd gedood door een steen die kolonisten naar de auto van de familie wierpen, loopt nog volgens de krant. Wel trok de voortvarende binenlandse veiligheidsdienst Shin Bet de werkvergunningen in Israel in van haar man en haar broers. Kanttekening van mij, AbuP.:Vermoedelijk zal het onderzoek naar deze moord nog jaren blijven lopen.

– Eerder verschenen bij: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.