Wie zijn informatie over Brazilië alleen uit de mainstream media haalt krijgt een netjes afgelijnd setje verklaringen voor de overwinning van Bolsonaro. De Brazilianen zijn de enorm hoge geweldcijfers beu en hebben het gehad met de corruptie. Het is een clichématige uitleg die goed klinkt en verder debat overbodig maakt. Wanneer de lezer/kijker/luisteraar deze vertrouwd en logisch klinkende uitspraken hoort stopt zij/hij met verder nadenken en richt haar/zijn aandacht op een volgend onderwerp.

Geweld en corruptie? Daar is toch iedereen tegen? De media willen de komst van het fascisme in Brazilië netjes met deze uitleg verwerken, omdat anders het publiek wat dieper onder de oppervlakte gaat graven. Daar zou dat publiek heel wat oncomfortabele waarheden kunnen vinden over onze eigen regeringen, denktanks, bedrijven en media, wat op zijn beurt zou kunnen leiden tot vervelende vragen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.