Het aantal mensen met honger in Latijns-Amerika is voor het derde jaar op rij gestegen, tot 6,1 procent van de bevolking (39,3 miljoen mensen). Maar ook het aantal zwaarlijvige mensen neemt er toe, blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties.

Het rapport Panorama of Food and Nutrition Security 2018 stelt dat zowel obesitas en ondervoeding te maken hebben met de ongelijkheid in de Latijns-Amerikaanse landen.

“Dat is een wake-up call voor regeringen en samenlevingen”, zegt Julio Berdegué, regiovertegenwoordiger van de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO). Hij zegt dat er in de afgelopen vijf jaar geen vooruitgang is geboekt, en dat er de laatste drie jaar zelfs sprake is van achteruitgang.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.