In Mexico rijpt het idee om geen maïs meer in te voeren uit de VS als antwoord op de vijandige plannen van de regering-Trump. Dat ligt zeer gevoelig in de landbouwstaten van de VS, want Mexico is de grootste afnemer van Amerikaanse gesubsidieerde maïs.

Mexico is koortsachtig op zoek naar antwoorden op de dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump. Die dreigt immers met zware invoertaksen op Mexicaanse producten. Mexicaans senator Armando Rios Piter stelt voor om geen maïs meer in te voeren uit de VS. Hij is voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken in de Senaat. Daarover wil hij een wetsvoorstel indienen om voortaan maïs te importeren uit Brazilië of Argentinië.

Als dit voorstel wordt goedgekeurd, raakt Mexico de VS op een zeer gevoelige plek. Mexico is momenteel veruit de grootste importeur van Amerikaanse maïs, goed voor een kwart van de totale Amerikaanse export van maïs. Een boycot zou hard kunnen aankomen in traditionele landbouwstaten als Iowa.

Ook gewone Mexicanen zoeken naar antwoorden op de dreigende handelsoorlog met de VS. Zo werd een digitaal platform opgericht dat de binnenlandse consumptie van eigen producten in Mexico moet aanzwengelen en Mexicaanse producten tevens vlotter en sneller bij de Mexicaanse consument moet brengen. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
10Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.