Vier Amerikaanse congresleden, twee van elke partij die het land rijk is, hebben een gezamenlijke resolutie ingediend betreffende de oorlog in Jemen. Al twee jaar leveren de VS wapens en hand- en spandiensten aan Saoedi-Arabië om de Jemenieten nog beter te kunnen terroriseren, en mede dankzij die bijdrage woedt in Jemen de grootste humanitaire crisis van dit moment. Maar het besluit daartoe is destijds (door president Obama, by the way) genomen buiten het parlement om.

De vier beroepen zich op de zgn. War Powers Act uit 1973, op grond waarvan zij nu alsnog een debat eisen, dat dan op staande voet (d.w.z. deze week nog) gehouden dient te worden. Meer informatie kun je o.a. vinden op The Intercept, de L.A. Times en de Huffington Post. Volgens laatstgenoemde bron bestaat er veel steun voor de resolutie. Want al heeft het een tijdje geduurd, de meeste parlementariërs willen nu toch wel eens weten wat hun land in vredesnaam te zoeken heeft in de (toch al zo ongelijke) strijd die daar gevoerd wordt.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.