De Verenigde Staten trekt zich terug uit UNESCO, de culturele, opvoedkundige en wetenschappelijke organisatie van de Verenigde Naties. De reden is een “anti-Israel houding” van Unesco, maakte Heather Nauert, de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington bekend. De VS zullen een ”waarnemersstatus” gaan innemen.
De Amerikaanse stap werd onmiddellijk gevolgd door Israel. Israel noemde de Amerikaanse stap   “moedig en moreel waardig” en beschuldigde UNESCO ervan een “theater van het absurde” te zijn  geworden. Premier Netanyahu gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht ook Israel vertrek voor te bereiden, zo zei zijn bureau in een verklaring.
In 2011 liet de UNESCO Palestina als volwaardig lid toe tot de organisatie. De regering Obama  stopte toen al het leeuwendeel van zijn betalingen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
8Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.