Trump en zijn ambtenaren zijn hun aanval op immigranten aan het opvoeren. Bij honderdduizenden tegelijk krijgen ze te horen dat ze moeten vertrekken. Intussen gaat de ICE (Immigration and Customs Enforcement; in Nederland heet zoiets de IND) over tot controles van bedrijven waar ‘illegalen’ zouden kunnen werken, en tot arrestaties en deportaties van immigranten. Pogingen om controles en razzia’s te houden stuiten gelukkig soms op verzet, dat soms nog effect heeft ook. Het zijn gebeurtenissen waarin we de VS als racistische politiestaat die fel verzet oproept steeds scherper kunnen herkennen. Het zijn tegelijk gebeurtenissen die in Nederland niet half de aandacht krijgen die ze verdienen, juist ook van mensen die soortgelijk verzet tegen soortgelijk beleid van de grond proberen te krijgen.

Vorige week maakte het Trump-bewind bekend dat 200.000 Salvadoranen de VS moeten verlaten. Deze mensen verblijven al vele jaren in de VS op grond van een humanitaire regeling na een tweetal zware aardbevingen in El Salvador in 2001. De formele redenering is: de acute nood is allang voorbij, geen reden meer voor een verlenging van het verblijfsrecht van deze mensen. Het klinkt logisch, als je legalistische en ambtelijke criteria tenminste valide vindt, iets waar ik allang mee ben opgehouden. Het is een onmenselijke logica, maar ook het soort logica dat je krijgt als je weigert het simpele, rechtvaardige en onmisbare principe te accepteren dat mensen vrijheid van beweging dienen te hebben en dat staatsgrenzen die mensen in dat recht belemmeren daarom onrechtmatig zijn.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.