Vier dagen lang staakten docenten in de Amerikaanse staat West-Virginia. Ze vochten voor een loonsverhoging. Ze vochten voor behoorlijke financiering van hun ziektekostenverzekering, zodat die niet alsmaar duurder voor henzelf wordt. Ze demonstreerden hoe solidariteit er uit ziet. Ze wonnen slechts zeer gedeeltelijk. Of deze staking nu voorbij is, staat dus nog maar te bezien.

De staking betrof 20.000 docenten op de openbare scholen in de staat. Ze worden vertegenwoordigd door drie verschillende vakbonden die voor de variatie eens samenwerken. Stakers eisten een loonsverhoging waarmee ze de stijging van de kosten voor gezondheidszorg minstens konden bijbenen. Ze eisten een loon dat mensen een beetje motiveert om in West-Virginia voor de klas te blijven staan. In de meeste staten van de VS is het salaris namelijk aanzienlijk hoger, waardoor docenten niet bepaald gestimuleerd worden om in West-Virginia te blijven: “het aantal vacatures is gestegen tot 700”. Dat lage salaris is dus slecht voor de docenten, maar ook voor het onderwijs zelf.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.