Donald Trump heeft – blijkbaar tot verbijstering van zelfs zijn naaste adviseurs – aangekondigd hoge heffingen in te zullen voeren op door de VS geïmporteerd staal en aluminium. Op staal komt een importtarief van 25%, op aluminium van 10%. De heffing geldt voor onbepaalde tijd.

Op zich is er niks nieuws aan importtarieven: de EU legde eind 2016 nog een heffing op Chinees staal dat voor dumpprijzen in de EU aangeboden werd. Over het algemeen zijn die tarieven echter gedifferentieerd en van tijdelijke aard. Trump’s maatregel geldt echter niet alleen voor onbepaalde tijd, ze geldt ook nog eens voor álle staalproducerende landen. Naast China zullen ook de EU en vooral Canada hard geraakt worden door de heffing.

De EU heeft inmiddels aangekondigd met tegenmaatregelen te zullen komen, al mag betwijfeld worden of Trump daarvan onder de indruk zal zijn. The Donald gaf vanochtend op Twitter aan bereid te zijn met de hele wereld op de vuist te gaan. Let op de adembenemende logica:

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.