Nieuwe problemen voor Donald Trump: De Openbare Aanklager Barbara Underwood van New York klaagt de Trump Foundation, een ‘liefdadigheidsinstelling’, en leden van de familie Trump aan, op grond van het feit dat deze federale en staatswetgeving geschonden zouden hebben, en gelden onrechtmatig ter ondersteuning van de Trumpcampagne gebruikt zouden hebben. Ook zouden gelden gebruikt zijn om een rechtszaak met betrekking tot zijn eigendom in Mar-a-Lago te voeren, en voor de aanschaf van een portret van hemzelf op een veiling (narcistische persoonlijkheidsstoornis, iemand?)

“For more than a decade, the Donald J. Trump Foundation has operated in persistent violation of state and federal law governing New York State charities,” the complaint states.

“This pattern of illegal conduct by the Foundation and its board members includes improper and extensive political activity, repeated and willful self-dealing transactions, and failure to follow basic fiduciary obligations or to implement event elementary corporate formalities required by law.” (The Hill)

De aanklacht is erop gericht de Trump Foundation op te heffen, en de oprichters ervan voor tien jaar te verbieden deel te nemen in liefdadigheidsprojecten in de staat New York. Het betreft Donald Trump, Donald Trump jr., Eric en Ivanka Trump. Overigens heeft Trump zelf al sinds 2008 geen donaties meer gedaan aan zijn eigen foundation.

Je begint er onderhand aan gewend te raken, maar het blijft verbijsterend dat een president van een land dat – tot voor kort althans – niet als bananenrepubliek beschouwd werd in dit soort zaken verwikkeld blijkt te zijn.

Trump heeft er alweer wat domme scheldtweets aan gewijd, waarin hij zegt deze keer niet te zullen schikken. Blijkbaar gaat hij er vanuit dat hem zulk een aanbod zal worden gedaan:

Of het zijn presidentschap zal schaden weten we niet. Die zaken kunnen ten eerste enorm lang uitgerekt worden, en ten tweede zijn verreweg de meeste Republikeinen inmiddels bereid echt alles van Trump te accepteren zolang hun eigen lucratieve positie maar niet in gevaar komt. Maar ik begin het toch moeilijk te geloven te vinden dat alles wat nu aan het licht komt door zijn presidentschap hem uiteindelijk niet alsnog in enorme problemen gaat brengen.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.