Speciaal aanklager Robert Mueller heeft 12 Russische spionnen aangeklaagd wegens het hacken van de computers van Hillary Clinton en de Democratic National Committee (DNC) in 2016. Volgens Mueller zijn de beruchte hacker Guccifer 2.0 en de website DC Leaks creaties van de Russische geheime dienst GRU.


Na de computer netwerken van Clinton en de DNC te hebben gehacked, creëerden de in de aanklacht genoemde Russen online mantelorganisaties waarmee de op die wijze verkregen informatie verspreid werd. DC Leaks en Giccifer 2.0 waren twee van die mantelorganisaties.

Ook hackte de GRU het computersysteem van de Amerikaanse Kiesraad en stal ze de gegevens van 500.000 kiezers. Daarnaast zou ze zich schuldig hebben gemaakt aan het witwassen van zwart geld met behulp van crypto currencies.


De onthullingen zijn extra pikant omdat Donald Trump morgen een ontmoeting heeft met zijn goede vriend Vlad I van Moskou. Dat Mueller’s aanklachten Trump in een lastig parket brengen behoeft geen betoog.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.