De met veel bombarie aangekondigde nazibetoging in Washington DC is gisteren uitgelopen op een flop. Niet meer dan 20 extreemrechtse activisten kwamen opdagen. Ze moesten spitsroeden lopen tussen enkele duizenden tegendemonstranten.

Organisator Jason Kessler heeft inmiddels toegegeven dat zijn opzetje volledig mislukt is. Kessler had gerekend op 400 deelnemers, maar dat aantal werd dus bij lange na niet gehaald. Kessler weet dat aan de angst voor tegendemonstraties. Richard Spencer verklaarde al eerder dat ‘Antifa gewonnen heeft’, dus een stevig applaus voor antifascisten die daadwerkelijk de straat opgaan lijkt me wel op zijn plaats.

De nazidemo vond plaats onder de noemer Unite the Right II. De eerste Unite the Right vond vorig jaar op 12 augustus plaats in Charlottesville. Daarbij werd de antifascistische betoger Heather Heyer vermoord door een fascist die met een auto op de betogers inreed. Ook die demo werd georganiseerd door Kessler.

 

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.