Amerikaans intellectueel en politiek activist Noam Chomsky wijst er op dat de VS rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de situatie die duizenden mensen op de vlucht drijft naar de VS. De vluchtelingenkaravaan doorkruist voor het ogenblik de Mexicaanse provincie Veracruz, nog steeds zeer ver van de grens met de VS.

Zondag 4 november stapt de karavaan met vluchtelingen uit Honduras, Guatemala en El Salvador door de Mexicaanse provincie Veracruz, richting de hoofdstad Mexico City.

In een interview met de Amerikaanse alternatieve zender Democracy Now! wijst Noam Chomsky er op dat deze mensen op de vlucht zijn voor de repressie in regimes die volledig door de VS worden gesteund. Vooral in Honduras heerst een onderdrukkend regime, sinds de door de VS gesteunde staatsgreep van 2009, dat herinnert aan de gruwelijke repressie in Centraal-Amerika van de jaren 1980 ten tijde van president Ronald Reagan.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.