Interessante voorlopige analyse van het stemgedrag tijdens de midterms gisteren in de VS. Allereerst het inkomen: des te hoger het inkomen, des te meer kans dat mensen op de Republikeinen stemmen. Kiezers met een laag inkomen stemmen in meerderheid op de Democraten. Kortom: de zelfvoldane, volgevreten middenklasse en de rijken stemmen in meerderheid rechts. Armen en arbeiders stemmen in meerderheid ‘links’. In Nederland is dat niet anders. Laat je door Ewald Engelen en de SP niks wijsmaken over extreemrechtse kiezers als zielige slachtoffers van de globalisering.


Een ander vooroordeel blijkt wél te kloppen: witte mannen zijn rechtser dan witte vrouwen die op hun beurt weer aanmerkelijk rechtser zijn dan POC.

Meer hier bij CNN.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.