Dat is snel: Jeff Sessions vertrekt één dag na de tussentijdse verkiezingen al als minister van justitie van het regime Trump. Op zichzelf is het niet zo vreemd als er wat vervangingen in een kabinet plaatsvinden na dergelijke verkiezingen, maar in het geval van Sessions denkt men natuurlijk direct aan het feit dat Trump die zal willen vervangen door een minister die hem wèl ‘beschermt’, zoals Trump als wannabe autocraat de functie van die minister in de eerste plaats lijkt te willen zien. Dus een die bereidwillig zal zijn Mueller te ontslaan of ernstig te hinderen in zijn functioneren, want Deputy Attorney General Rod Rosenstein leek daar ook al niet erg toe genegen.

Er zijn inmiddels meer Trumpianen als senator aangesteld, dus misschien ziet men nu een iets makkelijkere weg om een nieuwe minster aan te stellen, die immers nog altijd door de senaat bevestigd zal moeten worden. De naam van Lindsey Graham zoemt al enige tijd rond, en die heeft zich gedurende de laatste maanden dan ook vakkundig ingelikt bij Trump.

Wat er precies zou gebeuren mocht Trump Mueller ontslaan is niet helemaal duidelijk. De Democraten kunnen weliswaar een impeachmentprocedure in gang zetten in het Huis van Afgevaardigden, maar de Republikeinse Senaat zal dat nooit bevestigen. Wel zijn er geluiden dat een commissie van het Huis dan Mueller zelf weer in zou kunnen huren om een onderzoek voort te zetten, maar of hij dan dezelfde bevoegdheden zou hebben als een Speciale Aanklager is me niet duidelijk.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.