Obama & Romney

Met nog iets meer dan twee weken tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen liggen de kandidaten nek aan nek.  Ook het aantal kiesmannen, dat uiteindelijk de winnaar bepaalt, ligt heel dicht bij elkaar. Zouden er nu verkiezingen worden gehouden, dan kan Obama op 281 van de benodigde 270 kiesmannen rekenen, tov 257 voor Romney.

Vannacht was het laatste debat tussen de heren, met als onderwerp buitenlandbeleid. Waar Obama duidelijk de aanval zocht, probeerde Romney vooral geen fouten te maken. In de VS is veel verbijstering omdat Romney Obama in veel opzichten gelijk gaf.

Volgens een CBS peiling heeft President Obama met 53% tegen 23% voor Romney gewonnen. Ook in de CNN peiling kwam Obama duidelijk als winnaar naar voren. Uiteraard heeft buitenlandbeleid niet dezelfde impact op kiezers als binnenlandbeleid, maar op het eerste oog lijkt Obama goede zaken te hebben gedaan.

Wordt vervolgd.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.