De betoging bij Qalandiya was de grootste betoging op de Westoever sinds tijden. Het Israelische leger heeft donderdag op de Westoever bij Jeruzalem vier Palestijnen doodgeschoten die deelnamen aan protesten tegen de inval in Gaza. Dat gebeurde tijdens een mars van meer dan 10.000 mensen van het Amari vluchtelingenkamp naar het Qalandiya checkpoint, meldde een verslaggever van Ma’an News. Twee van hen werden geïdentificeerd als Mohammad al-Araj (19) en Majd Sufyan (27). Twee andere doden werden nog niet geïdentificeerd.

Tenminste 160 Palestijnen raakten tijdens clashes met de Israeli’s gwond, van wie zo’n 80 door scherpe munitie. Van een aantal van hen is de de situatie kritiek. Het leger schoot overigens ook met traangas en ”rubberkogels”. De demonstranten zetten autobanden in brand en gooiden stenen en lege flessen naar de soldaten. Eerder deze week werden ook twee mensen bij Bethlehem bij botsingen met de Israeli’s gedood. Daarvoor schoot een Israeli een man dood bij Ar Ram en op 14 juli werd een demonstrant in Hebron gedood. Grote betogingen waren er ook elders op de Westoever, zoals hier in Nablus. Een Israelische legerwoordvoerster zei dat duizenden Palestijnen deelnamen aan ”gewelddadige illegale rellen” in het gebied.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.