Je kon er op wachten: een man getooid met een Palestijnse vlag heeft vanochtend in Amsterdam de ruiten van een joods restaurant ingeslagen. Volgens AT5 is de reden onduidelijk, maar de aanleiding lijkt mij eerlijk gezegd nogal voor de hand te liggen: Trump’s erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

Voor alle duidelijkheid: dit is natuurlijk een volstrekt stompzinnige en in echt álle denkbare opzichten foute actie. Hoe begrijpelijk en terecht de woede ook is, je gaat niet álle joodse mensen verantwoordelijk stellen voor de daden van de STAAT Israël of de capriolen van de fascist in het Witte Huis. Doe je dat wél, dan ben je een ordinaire antisemiet en onderscheid je je in geen enkel opzicht van het extreemrechtse tuig dat álle moslims verantwoordelijk stelt voor de misdaden van ISIS en vervolgens bij een willekeurige moskee de ruiten in gaat staan kegelen.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.