Nooit gedacht dat ik nog eens filmsterren op dit blog zou zetten. Maar als ze prijzen in Israel weigeren dan is dat toch wel nieuws. Israel heeft de ceremonie van de toekennen van de ”Genesis prijs” afgezegd, nadat de actrice Natalie Portman die de prijs zou ontvangen, heeft laten weten dat ze het ”gezien de recente ontwikkelingen” geen goed idee vindt om naar Israel te komen. Zij zou zich daar niet prettig bij voelen. Portman, die joods is, heeft al eerder voorzichtig kritiek geuit, onder meer op de manier waarop premier Netanyahu zich racistisch uitlaat.

Haar weigering om de prijs in ontvangst te nemen gezien de manier waarop Israel zich opstelt aan de grens van Gaza gaat toch wel een paar stappen verder. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van een miljoen dollar dat de winnaar mag bestemmen voor een goed doel naar eigen keuze. Dit jaar was dat bedrag verdubbeld. Het is niet duidelijk of ze dat bedrag nog krijgt. Eerdere prijswinnaars waren onder meer Anish Kapoor, oud burgemeester Bloomberg van New York, en acteur Michael Douglas.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.