Een soldaat van de Israelische Duvdevan elite eenheid, Ronen Lubarsky (20), is zaterdag gestorven aan de verwondingen die hij donderdag opliep tijdens een raid op het vluchtelingenkamp al-Am’ari bij Ramallah
Lubarsky werd tijdens de actie getroffen door een marmeren plaat die van drie hoog werd gegooid. De plaat verbrijzelde zijn helm en verwondde hem ernstig aan zijn hoofd. Hij werd naar het Hadassa ziekenhuis in Ein Karem gebracht, waar hij aan de beademing werd gelegd. Zaterdagavond overleed hij.
Premier Netanyahu condoleerde de familie en zei dat ”de terrorist” die de plaat had gegooid, en die toen niet kon worden geïdentificeerd, gepakt zal worden.
Volgens het leger was de actie van de Duvdevan eenheid bedoeld om drie mensen te pakken die te maken hadden met beschietingen die waren uitgevoerd. Eén van hen werd opgepakt, de twee anderen later.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.