Een Palestijnse tiener heeft zondag een joodse kolonist doodgestoken bij de ingang van een kleine  supermarkt bij het Gush Etzion kruispunt, vlakbij het nederzettingencluster van dezelfde naam. De gedode Israeli was de 40-jarige Ari Fuld uit de nederzetting Efrat (die behoort tot de Gush Etzion nederzettingen). Hij was lid van de noodhulptroepen van Efrat. Fuld werd naar het Shaare Tzedek hopsitaal in Jeruzalem gebracht, maar bleek na intense en langdurige pogingen  hem tot leven te wekken, dat hij al was overleden.

Ari Fuld

De aanvaller was de 16-jarige (of 17-jarige, de bronnen verschillen van mening)  Khalil Jabarin uit Yatta, een stadje in het district Hebron.

Hij werd neergeschoten door een voorbijganger, die in Israel, zeker in de nederzettingen, vaak gewapend rondlopen. Hij werd ”geneutraliseerd” zoals dat in de Israelische pers heet, maar in dit geval betekent dat dat hij nog leeft.

Het verhaal gaat dat Jabarin zijn familie had verteld dat hij een aanslag wilde plegen bij de Ibrahimi-moskee in Hebron en dat zijn familie daarop de politie had gewaarschuwd. Die vond
hem echter niet op de aangegeven plek.

Abu Pessoptimist

Ook te vinden op Abu’s blog.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.