Linkse demo in Athene. Illustratie: Wikipedia

Leden van de anarchistische actiegroep Rouvikonas hebben uit solidariteit met de Catalanen vandaag gedurende korte tijd de Spaanse ambassade in Athene bezet. Ze gooiden vanaf de bovenverdieping wat flyers naar beneden en ontrolden een spandoek met de tekst: “solidariteit is het wapen van het volk”.

In een verklaring zegt de groep met de actie te willen protesteren tegen “de repressie door de Spaanse staat” en “het tijdens het referendum gebruikte geweld tegen kiezers”.

De bezetting duurde ongeveer een uur. Achttien leden van de groep werden opgepakt. Met de schade aan het gebouw lijkt het nogal mee te vallen, wat we weleens anders hebben meegemaakt.

Rouvikonas (‘Rubicon’ in het Grieks) bestaat uit ‘anarchisten van de daad’ die de afgelopen jaren flink van zich hebben doen spreken met bezettingen van o.a. ministeries, banken en belastingkantoren. De groep is gespecialiseerd in ‘hit and run’ acties. De acties richten zich overigens nooit tegen personen, altijd tegen ‘zaken’.

Bron: Keep Talking Greece

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.