Jongeren hebben tijdens de Britse parlementsverkiezingen massaal op Jeremy Corbyn gestemd. Uit een door Lord Ashcroft kort na de verkiezingen gehouden peiling blijkt dat van de 18- tot 24-jarigen twee derde op Labour heeft gestemd. Van de 24- tot 32-jarigen stemde 60% Labour.

Een peiling van Sky News bevestigt dit beeld: van de 18- tot 34-jarigen stemde volgens Sky 63% op Labour en slechts 27% op de Tories.

Al net zo opmerkelijk is de hoge opkomst onder jongeren. In 2015 bedroeg die opkomst slechts 43%, in 2017 steeg ze spectaculair naar 66,4%. Labour heeft onder Corbyn de aansluiting met jongeren weten te vinden, iets wat Bernie Sanders eerder al lukte in de VS.  Hetgeen maar weer eens bewijst dat je geen gladde modepop als Trudeau of Klaver hoeft te zijn om jongeren te mobiliseren. Van veel meer belang is een aansprekend verhaal en het bieden van perspectief.

Bron: The Independent

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter3Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.