5 gedachten over “Kaalslag kabinet-Rutte erger dan islamofobie”

 1. Ik snap wel wat August Hans den Boef bedoelt, en hij heeft zeker geen ongelijk.
  Maar hij creëert een eigenaardige tegenstelling tussen diegenen die tegen de moslimhatende standpunten van de PVV zijn, en degenen die tegen een rechts afbraakkabinet zijn. Alsof het om twee totaal uiteenlopende groepen zou gaan, met totaal uiteenlopende politieke verlangens en agenda’s.
  In werkelijkheid gaat het om dezelfde personen, die een breed verzet aan het voeren zijn tegen rechts of uiterst rechts, of het zich nu manifesteert als het sprinkhaankapitalisme van (een deel van) de VVD, de bio-industrielobby van het CDA, of als het benepen Wilderianisme.

  Ik hoef toch niet elke keer de hele lijst van mijn problemen met het pakket van Wilders te noemen – én zijn cultuurpolitiek, én zijn vreemdelingenhaat, én zijn klimaatontkenningen, én zijn bezopen buitenlandse politieke opvattingen, én zijn sprookjesachtig sociaal-economisch simplisme – wanneer ik me verzet tegen de denkbeelden van Wilders? Sommige zaken spreken toch voor zich?

 2. Ja ik vind het ook maar raar. Ik vind trouwens de islamofobie en bijkomende krapulenpunten erger dan de kaalslag. Dus ik ben het niet eens met die gast eens. En iedereen maar klagen dat iedereen het hier met mij eens moet zijn. :mrgreen:

 3. we hebben het wel over de volkskrant; u weet wel waar met name extreem rechts (kluveld bv) een podium krijgt en centrumlinkse meningen (von der dunk, van dam) slechts een minderheid vormen

 4. Ik denk dat het er om gaat dat een kabinet dat “hervormingen” gaat doorvoeren – zo heet het hakken in lonen en pensioenen tegenwoordig – erger is dan een islamofoob kabinet.
  Maar het gaat samen.
  Juist in Nederland was het goed gebruik het hakken over te laten aan een coalitie met sociaal-democraten, zodat de vakbeweging in de pas zou blijven.
  De vakbeweging is waarschijnlijk zo onbelangrijk bevonden langzamerhand dat CDA en VVD meer zien in het xenofoob gepeupel dan in de PvdA.

  Trouwens, Cohen hatte seine Schuldigkeit schon getan met de strenge vreemdelingenwetgeving waarop Nawijn, Verdonk en de rest kon voortbouwen. Laten wij een spade een spade blijven noemen. 👿

Reacties zijn gesloten.