Misschien kleinzielig, @trouw , maar hier neem ik dus aanstoot aan

Sjalom goede vrienden,

Trouw is niet zomaar een flutblaadje. Toen tijdens de bezetting het Nederlandse volk gewikkeld was in een strijd op leven en dood met de nazi’s viel het dappere Trouw-personeel bij honderden tegelijk. Zo werden er ooit op 1 dag 130 man Trouw-medewerkers gexecuteerd.

Deze mensen zijn niet voor niets gestorven want tegenwoordig hebben deze gevallen helden een waardige opvolger in de persoon van verzetsstrijdster Elma Drayer.

Een week geleden presteerde dit curieuze wezen het nog om een heusche “column” eruit te persen over dat er hier in Nederland zo weinig islam-kritiek is. Dit om ongeveer aan te geven op wat een intellectueel top-niveau dit wicht zit.

Elma Drayer heeft Nederlands gestudeerd. Blijkbaar was die studie zo succesvol dat haar opinie goud waard is, of althans dusdanig bewonderenswaardig literair verwoord wordt dat het de moeite van het afdrukken waard is in superbladen als Trouw ter verheffing des volksch.

vitriool
vitriool
En nu had zij me toch een scoop! 80 jaar nadat Adolf Hitler 6 miljoen Joden vermoord heeft is er op zeer verontrustende wijze een nieuwe Joden-vermoorder op gestaan.

Ik.

Elma Drayer verzuimt zelf om toe te lichten waarom ze ons zo levensgevaarlijk antisemitisch vindt, dus zal ik dat even voor u doen:

Lodewijk Asscher is namelijk een Jood! En DAAROM is onze kritiek op Asscher “antisemitisch”. Misschien vond Asscher dat zelf ook wel, en stuurde hij daarom zijn hooivorken-brigade op ons af.

Dus dan schrijf je gewoon een stuk waarin je ons vergelijkt met mensen die Joden vermoord hebben, en mensen die dat geweldig vinden, en laat je doorschemeren dat wat krapuul doet misschien wel erger is dan dat.

En dan plak je er een plaatje bij van een rabbi die kaarsjes aansteekt. Je prevelt “een gotspe”, als een soort heksen-toverformule. “JODENHAAT WEER TERUG” in chocoladeletters er boven en je hebt je 50 euri weer verdiend.

Ik heb de Joden in onze redactie naar aanleiding van mijn Asscher-artikeltje nog niet over mijn “antisemitisme” horen klagen, reageerders ook niet, zelfs niet in het spamfilter, ik weet niet hoe de Joden in de Trouw-redactie erover denken maar nu komt het: de hele CIDI directie staat als 1 man achter de briljante column van Elma Drayer.

WANT DE JODENHAAT IS WEER HELEMAAL TERUG!!!

Blijkbaar.

Ja en dat is natuurlijk wel een beetje het bestaansrecht van CIDI, jodenhaat.

Toch ben ik van mening dat juist jodenhaat-roepers als de CIDI-directie, en ook Elma Drayer, uiteraard, de grootste jodenhaters zijn in dit incidentje. Zij linken mijn artikel over Asscher aan zijn Jood-zijn. Ik niet, ik doe dat nergens, nooit. Ik ben namelijk niet zo van de etnische categorisering.

En verder is het gewoon smaad en laster. Niet echt de kwaliteit stukjes waar ik als trouw-medewerker voor geëxecuteerd had willen worden, zeg maar.

25 gedachten over “Misschien kleinzielig, @trouw , maar hier neem ik dus aanstoot aan”

 1. Ik zou zo graag van mw. Drayer willen weten waar zij het vandaan haalt dat het door haar aangehaalde stuk anti-semitisch is. Ik haal het er niet uit. Of mag je het in Nederland niet oneens zijn met een joodse man? Omdat het een joodse man is, moet je hem dan maar altijd gelijk geven? Dat is wel erg positieve discriminatie, waar niemand iets mee opschiet. Als een man als Asscher een dom voorstel doet of steunt, mag hij daar wat mij betreft op aangesproken worden. Sterker nog, werd hij er op aangesproken? Nee, hij kreeg zelfs hulp om zijn idiote plannen uit te kunnen voeren. Dus wat zeurt die trouwe Trouw-columniste nou?

 2. Och, die vrouw heeft gewoon last van haar verzuurde onderbuik. Rennies helpen daar doorgaans goed tegen.

 3. Het is natuurlijk ontzettend jammer en dom dat genoemde moslim-pubers zo over joden denken. Ze stellen kritiek op de bezettingspolitiek gelijk aan kritiek op joden. Iets wat veel joden overigens zelf ook doen, in principe ook mevrouw Drayer. Kritiek op Israel, of Asscher is nu eenmaal niet hetzelfde als kritiek op de joden.

 4. Jeetje wat een standaard stukje van die mevrouw Drayer , echt Godwin a Gogo ..

 5. Waar gaat dit in hemelsnaam over? Zijn Asschers lange tenen belangrijk of is het categoriseren naar etniciteit een issue? Het lijkt erop dat 80 jaar na de vreselijke rassenwetten etnische categorisering helemaal geen punt meer is.

 6. Bizar mens die Elma Drayer. Nog geen nanoseconde dacht ik na over waar Asscher vandaan zou komen in mijn stukjes over hem , het boeit me niks.

  Die Drayer stookt en pookt nu zelf in dat schijtverhaaltje in Trouw, niet alleen tegen Krapuul, maar en passant ook even tegen de Islam met haar achterlijke vergelijking.

 7. Ja, zo’n Elmaatje denkt ‘ik schrijf bij een gerenommeerd blad dus mijn gedachtetjes tussen de ochtendthee en de boodschapjes moeten wel waar zijn. Laat ik eens even zo’n blogschavuit op zijn plaets zetten’.

 8. Als sommigen verdwaasden weerzin jegens etnische registratrie willen opvatten als ‘jodenhaat’ moeten ze dat vooral niet laten. Wij weten beter dacht ik zo.
  Verder, als je naar nota bene een haatsite als GeenStijl moet verwijzen om je imbecieligheden nog
  enige kracht bij te zetten…wel, ik denk dat de destijds geëxecuteerde Trouw-medewerkers zich in hun graf zouden omdraaien als ze van die perversiteit weet zouden hebben.
  Kennelijk zit de liefde tussen de huidige generatie Trouw medewerkers en GeenStijl diep geloof ik. Nog niet zo lang geleden werd die haatsite van de Telegraaf Media Groep opgehemeld als de grootste intellectuele verworvenheid sinds de Verlichting in Trouw.

 9. Overbodig te vermelden natuurlijk dat het wel te verwachten was dat intellectueel zwaargewicht Elma Drayer tot de witte puntmutsenbrigade van Neerland’s nationale huibaby Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher zou behoren.

 10. @14, zelfs daar is dat Trouw wicht te stom voor. Nieuw motto van deze site: wij niet zo van de etnische categorisering? Ik vond het mooi gezegd jvdheuvel.

 11. Ik neem inderdaad ook enorme aanstoot aan de suggestie van Mw. Elma Drayer.
  Krapuul heeft er steeds voor gewaakt, om kritiek op het religieuze zionisme en de politiek van de huidige regering van Israël NIET te laten ontaarden in ethno-racistisch geblaat.
  Maar we laten ons niet het recht afnemen, om verkeerde politieke keuzes te bestrijden. Of ze nou door moslims, indos, amsterdammers of joden worden gemaakt.

  Trouwens, waar was Elma Drayer, toen Geert Wilders Job COHEN afbrandde met vuile insinuaties en demagogie waarbij vergeleken Krapuul keurig netjes is?
  Ik heb haar toen niks over antisemitisme horen roepen.
  Maar die vergelijking zal ook wel weer ‘kleinzielig’ zijn.

 12. Het werd Drayer te veel toen ik haar per twit trakteerde op het gedicht Filosemiet van Jaap Meijer (Saul van Messel):

  Erger dan haat die beledigen kan / vriendschap waartegen ik mij niet verdedigen kan.

  Rutenfrans, Asscher, Drayer, blokjes binnen enkele dagen – ik moet iets goed doen op mijn vorderende leeftijd.. 🙂

 13. Drayer is een raar mens, die sinds Fortuyn en Van Gogh op de anti-Islam-tour is gegaan. Ze schreef in VN bijvoorbeeld een keer een stuk met haar observaties van ouders-met-hoofddoekjes bij de speelplaats op het Henrick de Keijserplein in de Amsterdamse Pijp (en waar wij ook altijd komen en de sfeer meestal enorm goed is) waar ik af en toe nog schreeuwend van wakker wordt. Zou me niet verbazen als ze ondertussen stiekem Wilders aanhangt…

Reacties zijn gesloten.