Dit was geen nieuws

Na een tip gevonden op http://misdaadjournalist.web-log.nl

Ik vraag me af of de PVV in de haagse Raad hierover vragen gaat stellen

En hier het schokkend relaas van de Moluks-Marokkaanse steekmoord in Den Haag, naar aanleiding van een berichtje hierover eerder deze week.

(“Ik wilde je vragen of je nieuws hebt over de moord op een 21-jarige Marokkaanse jongen afgelopen zondag/maandag in Den Haag? Sterke geruchten doen de ronde dat het hier een wraakactie betrof van de Molukse familie van het meisje waarmee de jongen ging. De jongen schijnt op een zeer schokkende wijze te zijn vermoord, o.a. door geweld, messteken en het overrijden door een auto. Hopelijk heb jij ook wat nieuws en zou je wat meer daarover op je site willen plaatsen. Alvast bedankt”)

Het verslag:

“Mo werd al eerder bedreigd door de moeder van het meisje om dat ze niet wilde dat haar dochter met een Marokkaan ging, al twee keer eerder is geprobeerd hem te pakken door de kennissen of familie van het meisje die werden ingeschakeld door de moeder.

Mo nam het niet heel serieus. Het was ook zijn eerste vriendin in zijn hele leven, dus hij had geen ervaring met dit soort dingen. Wat er die zondag nacht is gebeurd is gewoon gruwelijk. Hij is op een laffe manier in de val gelokt, besprongen, mishandeld, gestoken en overreden terwijl hij die zaterdag ervoor nog met dat meisje was uitgegaan.

Er zijn vermoedens dat de moeder van het meisje en de oom er meer vanaf weten. Ze zijn diep in de nacht vanuit Tiel gekomen. Voorbereid. Terwijl Mo dacht dat zijn ex alleen kwam om te praten.

Na mensen uit Tiel gesproken te hebben, hebben we vernomen dat ze met vijf andere mannen was en twee vrouwen. De politie heeft nooit de plaats delict bezocht, pas toen hij dood was, na anderhalve dag in coma te hebben gelegen.

Het ziekenhuis gaf ook geen melding van een ernstig gewonde man die werd binnen gebracht. Het is een onderzoek dat begonnen is met blunders! Je kon op Mo’s armen zien dat hij hard is vast gegrepen aan beide armen en vervolgens twee keer in zijn hart is gestoken. In zijn dij waarschijnlijk na de mishandeling. Omdat Mo een snelle jongen is weten we dat hij als die de kans kreeg zou weg rennen maar die kans is hem niet gegeven, hij is nietsvermoedend besprongen. Het schijnt dat de daders dachten dat hij dood was maar na hem te zien wegstrompelen is hij een paar keer met harde vaart overreden. Hij had twee gebroken benen, armen en een gebroken schedel en bandensporen op zijn lichaam.

Omdat zijn mobieltje was afgepakt door de daders heeft hij bijna 30 minuten in de regen gelegen naast de geparkeerde auto’s zonder hulp te kunnen inschakelen. Toevallig reden er die nacht twee jongens langs die hem van gezicht kenden en die hebben hem naar het ziekenhuis gebracht. Naar het Leyenburg ziekenhuis. Dat achterlijke ziekenhuis schakelt geen politie in, voor zo’n ernstige daad. Tot dat de politie er zelf navraag naar doet, na de verklaring van het meisje dat beweert Mo te hebben gestoken, een dag later.

Veel bewijzen zoals handschoenen van plastic die je bij tankstations kan vinden naast de pompen, het bebloede servet waarmee het moordwapen is afgeveegd, de haarspeld van het meisje,  hebben onze vrienden zelf gevonden op de plaats delict na twee dagen.

De politie had nog niks gedaan! Zelfs de kleren van onze Mo die nog in het ziekenhuis lagen hebben onze jongens zelf naar de politie gebracht omdat er sporen op konden staan, kortgezegd veel sporen zijn weg door de regen, maar we vertrouwen erop dat de politie de zaak nu wel hoog opneemt.”