Reclame op Krapuul weg! Wat nu?

geldzakIk heb alle reclame op krapuul weggehaald. Dat betekent dat ik de “extra inkomsten” van jullie verkeerd geplaatste muisklikjes niet meer blief.

Het was leuk zolang het duurde maar ik ben er klaar mee. Te veel gezeik.

Dus gaat er nu iets anders gebeuren. Wat gaan we doen? We gaan stichting Battlestar Krapulica oprichten. Het doel is gelijk de missie van krapuul. “Al” het geld gaat naar deze stichting en niet naar mij.

We hebben nu knaken nodig. Veel knaken.

Om te beginnen hebben we knaken nodig voor een supergoed design en een paar mooie apps. Duizenden euro’s kost dit.

Ten tweede moeten we onze stichting natuurlijk nog oprichten. Honderden euro’s.

Ten derde moeten we supercolumnisten wegkapen bij de MSM. Duizenden euro’s.

Ten vierde: onze gratis provider. Die man wil ook vast keiharde pleuro’s om ons eens supergoed te hosten.

Postbus: honderden euros.

En dat is nog maar het begin.

Bottom line: duizenden euro’s. Nodig. Nu.

Wil je betalen? Stuur een mail naar: ikwilbetalen@krapuul.nl. Je krijgt dan door hoe je kan betalen.

Dit is een experiment, gaat 2 weken duren starting now.

We hebben dus minstens 10.000 euro nodig. Gezien het feit dat wij een op wachtgeld rondlummelende parlementariër in de gelederen hebben kan dat toch geen groot probleem zijn.

Dit lijkt “inhalig” maar een goed verstaander ziet dat dit mij alleen maar extra geld/tijd/moeite kost.

73 gedachten over “Reclame op Krapuul weg! Wat nu?”

 1. Is die stichting een ANBI? Dat zou enorm helpen me over de streep te trekken natuurlijk.

 2. Ja die stichting wordt uiteraard ANBI net als alle VVD en PVV stichtingen. Maar hij moet eerst opgericht worden en ik ben blut.

 3. En dan gaan we dus tellen he ik ben met name benieuwd naar al die mensen die de afgelopen jaren bezwaar hadden tegen reclame.

 4. En dat waren er best veul. Ik ben dus benieuwd naar wat zij nu bij te dragen hebben.

 5. Ik denk niet echt verscrhrikkelijk veel maar geef ze nu graag 2 weken een kans.

 6. @2 e.v. Als je de door jou bedoelde wachtgelder wilt bereiken zul je misschien iets etnisch in je oproep moeten verwerken

 7. Sowieso hou ik van Joden en Papua’s maar volgens mij was dit al algemeen bekend.

 8. oke, noteer mij maar voor 50 pleuro en ik kon af en toe best lachen om die reclame.

 9. Link in artikel werkt niet. Geef a.u.b. aan hoe ik kan betalen?
  Succes met “funding”

 10. Het heeft trouwens ook veel te maken met jouw flut cookie wet dat ik ze weggehaald heb. Moet de andere cookies er ook nog uitslopen.

 11. @15 hoe zo flut cookie wet? Levert heer van Bemmel toch eeuwige roem op Wikipedia op een kleine 8k per maand voor 38 maanden.

  Jij moet aan crowdfunding doen om je hobby te kunnen betalen. Wie van jullie twee is nou een loser?

 12. @16Nou zou jvdh niet als loser willen bestempelen 🙂 Meer een man met karakter dat hij niet verloochend. En het is maar wat je zoekt, een schoon geweten of heel veel geld. Beiden schijnt nog steeds heel moeilijk te zijn.

 13. @18
  man met karakter, een baan, een hobby, maar geen geld
  man zonder karakter, geen werk, een hobby, wel maandelijks geld

  voor wie zou je kiezen?

 14. @19 Trouwens jullie held met het ‘schone geweten’ is schijnbaar ook niet vies van ‘het besmette geld’
  Zijn vraagstelling is nog niet zo handig qua toonzetting, maar de bedoeling is duidelijk. ☺

 15. Wat zijn dit toch weer achterlijke insinuaties komt het nou echt niet in jouw archie bunker kop op dat de bedoeling misschien kan zijn wat er staat?

  Overigens je gaat niet in op mijn vraag bij @14 nav je misselijke insinuatie bij @13.

 16. Ik begrijp niet waarom zet je gewoon niet de rekening voor donatie op de webpagina en iedereen mag naar zijn eigen zin gaan bijdragen. Makkelijk zat.
  Of bedoel je dat per e-mail de kosten worden afgetrokken?

 17. @19
  Het spreekwoord luidt niet voor niets “op ieder potje past een deksel”

  Gelukkig zijn er ook vrouwen/partners die voor mannen kiezen die wel karakter hebben. Meestal die mannen die maandelijks geld thuisbrengen wat ze zelf verdienen.

 18. @23 Nee ik informeer naar de bereidheid om te doneren om bovengesteld doel te bereiken.

 19. @25 Ik doe mee, de eerste keer voor €50, misschien later meer. Stuur je de gegevens?

 20. @13 @20 @21 drie keer reageren en drie keer mis, dat is ook een kunst. Mijnheer van Bemmel, bent u bereid een substantieel deel van uw riante wachtgeldvergoeding ter beschikking van @Krapuul te stellen zonder dat daar ook maar iets tegenover staat? Dat is de vraag die met ja of nee beantwoord kan worden. Dat moet lukken dunkt mij.

 21. @28 Een uitstekende gelegenheid voor Jhimbo om te laten zien, dat zijn bekentenis aan de vrijheid van meningsuiting niet slechts een lippendienst is, maar hij die daadkrachtig ondersteunt. Porte­mon­naie trekken, Jhimbo.

 22. @29 Helaas heb ik de heer van Bemmel te dom, een pestkop en een zuignap genoemd zonder te beseffen, dat ik @Krapuul hiermee kennelijk financiële schade toebracht. Overigens was er van dit advertentieloze plan toen nog geen sprake, maar ik had beter na moeten denken. Sorry @Krapuul.

 23. @30 Volgens de (ex-) PVV zijn schelden, onzin verkopen, demoniseren, beledigen, etc. volkomen legitieme uitingen van meningsvrijheid, dus zal Jhimbo zich daar niet aan storen, lijkt me.
  Dus, Jhimbo, Börse raus!

 24. @19, je leest mijn schrijfsels hier al een tijdje, denk dat dat een overbodige vraag is. 🙂

  Maar voor het geval dat je nog twijfelt, doe mij maar die man met karakter en een geweten, dan maar geen bak met geld. Geld maakt echt niet gelukkig, al is het wel eens makkelijk om je eigen zorgen uit te kiezen. Maar genoeg om normaal van te leven is meer dan genoeg.

 25. @20, ja die zijn er ook en daar is een naam voor, maar zal hem hier niet noemen, is tegen de Regels.

  Overigens in contactadvertenties zie je vaak vrouwen staan die een rijke man zoeken die een geweldige carrière heeft en status. Wat dachten ze ervan om dat zelf te gaan doen, in plaats van dat te ‘kopen’?

 26. @33: Keira:

  [ Wat dachten ze ervan om dat zelf te gaan doen ]

  Ja, helahola, zo simpel is het allemaal niet hoor -P

 27. @keira ik weet (als minder-valide netto-ontvanger) als geen ander dat het soms helemaal niet mogelijk is om gewoon je eigen hachje bij elkaar te sprokkelen. vaak is het ook veel meer werk trouwens ……

 28. @19 Mijn vrouw heeft mij uitsluitend wegens mijn mooie zachtaardige karakter, eeuwig optimisme en humor gekozen. De ‘bakken met geld’ zijn pas later gekomen.

  En richting de geachte hoofdredacteur zeg ik. “What’s in it for me?” ☺

 29. @33 U heeft nogal wat aannames overigens over mijn vrouw. Wat weet u allemaal over haar? Misschien eens een ideetje voor een column? ☺

 30. @40 Jhimbo. Iedereen die graag een bijdrage levert aan de bewaking van de vrijheid van meningsuiting en graag daarover en andere zaken stukjes of commentaren bij Krapuul schrijft en leest en niet wenst te betalen, moeten zich misschien afvragen, wat die vrijheid van meningsuiting hen waard is.
  En wat voor een (monetaire) bijdrage ze zouden willen doen om platformen als deze te ondersteunen. Als sommigen van dezen negatief besluiten, zou hun geloofwaardigheid ernstig in het geding kunnen komen.
  Mijn mening, ik spreek uiteraard niet voor de redactie.

 31. @36 lees niet in mijn reactie @19 dat ik het tegen heer van Bemmel heb. Maar daar heeft heer van Bemmel wel meer last van. reageren op vragen die niet gesteld zijn. Niet reageren op vragen die heel duidelijk aan heer van Bemmel gericht zijn.

  Wat dat betreft een echte politicus. Alleen wat dat betreft mijn inziens overigens. Maar daar sta ik niet alleen in gezien het feit dat de blonde Yahweh zijn discipel van het eerste uur het Mekka van de oppportunisten, de Tweede Kamer uit gesodemieterd heeft.

  Dat is jandorie in geen 2012 jaar gebeurd!

 32. @36 ‘What’s in it for me?’ Foute vraag voor een net beginnend schrijver.

  Er wordt hier al vele jaren door vele mensen helemaal voor niks, nada geschreven. Zoals bij zovele vrijwilligerswerkorganisaties en verenigingen zijn de mensen die gelijk om vergoedingen gaan vragen meestal niet de juist gemotiveerde mensen. Ik zou me schamen als ik gratis en voor niks elke maand 8k kreeg om dan ook nog bij een blog waar je gratis reclame kunt maken voor jezelf geld te gaan vragen.

 33. @41: Leendert:

  Ach trolletje, je hebt iets met van Bemmel? Had ik nou echt niet verwacht zeg.

 34. @44 had liever een antwoord op @38 en voor wat betreft die bijdrage dacht ik niet dat ik me hier al negatief of positief had uitgelaten. Uw blik wordt vertroebeld door teveel haat denk ik?

 35. Heeft iemand al gevraagd aan @45 gevraagd wat zijn bijdrage gaat worden? Lijkt me van het zuinige type! ☺

 36. @47:

  Wil je mijn inkomen zien soms? Is te vinden in een artikel op deze site hoor held op sokken.

  Wat mij betreft vind ik jouw teasen onderhand wel mooi geweest.

 37. @47 Als een rasechte parlementarier gesproken! Ow nee ex-parlementarier. Maar staat nog geheel buiten de maatschappij waar niet iedereen gratis en voor niets 8 k per maand mag ontvangen. Er zijn mensen die moeten het met veel minder doen. Maar dat zal voor een ex-parlementarier wel te concreet zijn.

 38. Mensen, als je een beetje stilstaat bij het aloude gezegde “Wiens brood men eet diens woord men spreekt” dan wil je toch niet dat ausgerechnet de Krapuulrechtsbuiten hoofdsponsor is…

 39. @52 Tuurlijk wel. Nog een extra kans voor Jhimbo om zijn kwaliteiten als Verdediger van de Vrijheid van Meningsuiting onder bewijs te stellen.

 40. Nee, heb je gelijk in. Hoewel ik echt dat woord niet ga spreken, dat kun je wel vergeten. Ben blij dat ik mezelf prima kan onderhouden.

 41. @53 VVM bekt lekker als naam voor een politieke partij.

  Ik zie het nieuws al voor me:
  Vandaag wordt in Nieuwspoort bekend gemaakt dat heer Bemmel met zijn VVM aan de nieuwe verkiezingen mee zal doen. Hij spreekt de verwachting uit dat zijn partij in staat is om tien zetels te halen.

  De kandidatenlijst bestaat uit zorgvuldig gescreende discipelen. Alle kandidaten zijn opgeleid voor de politieke arena door vertrouweling en rechterhand J vd Heuvel.

  Beide mannen zien zowel hun eigen toekomst als die van de partij zonnig tegemoet. Hoewel ze verschillen in opvatting wat ‘karakter’ betekent zien ze de financiële voordelen van het Tweede Kamer lidmaatschap als een welkom perspectief.

 42. @40 Aanname. Ik informeer naar de bereidheid tot donaties. Ook via de mail ikwilbetalen@krapuul.nl. Heb nog niemand gevraagd om te betalen. Maar ik kan jou dus noteren voor 0 betaling?

  En what’s in it for me? Tsja een mooie(re) site met leuke(re) berichten van intelligente(re) personen want nu is alles vrijwilligerswerk.

 43. Dus stuur je betaal voorstel naar ikwilbetalen@krapuul.nl en als ik binnen 2 weken in de buurt van bovengenoemd bedrag kom dat kunnen we dit gaan doen. Zo nee, dan nee. Doen we de oude methode weer.

 44. Ik krijg nu dit:

  Hallo,

  Ik kwam enkel over uw site ( http://www.krapuul.nl/c) En ik e-mailen om te zien of u geïnteresseerd bent in het werken met mij. Mijn cliënt wil graag een gesponsorde artikel op uw website. En we zijn blij om 40 euro te betalen voor deze.

  Ik ben jonger dan onder druk deadlines zo sterk zou het waarderen als je zou kunnen terug naar mij zo spoedig mogelijk.
  Ik zal u laten weten mijn cliënt gegevens als u besluit om verder te gaan.

  Kijk uit naar uw positieve reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Ben Chafin

 45. lol….het zal mij benieuwen welke google-translate-taal-module is gebruikt. Krijg je vaker berichten van dit soort spammers?

  Los van dat, 10k in twee weken tijd? Alleen wanneer de zeer gebashte Jhim over de brug komt, me dunkt. En zelfs dan waarschijnlijk nog niet.

 46. @55 Mooi. De royalties voor het bedenken van de naam Verdedigers van de Vrijheid van Meningsuiting ©®™en de afkorting VVM ©®™, gaan naar Cornelis, respectievelijk Amstel. Ik vervoeg, dat enige baten uit deze naam, ten goede komen aan de Stichting Battlestar Crapulica.
  Zo, jvdheuvel, de financiele problemen zijn opgelost.

 47. @69 LRD is juist het tegenovergestelde van eenzaam. Wat zit jij te mekkeren? Hou er mee op. Enige en laatste waarschuwing.

 48. @70: JvdH:

  Wat is het tegenovergestelde woord voor : eenzaam?

  Quizvraag, levert een lichtjaar brandstof op voor ons Battleship. : )

 49. 77 `tweets`, de knaken moeten inmiddels haast wel met vrachtwagens op je erf gestort worden.

  Nee, er zit niet veel geld meer onder de mensen denk ik. Misschien moet je dat plaatje van die geldzak boven dit nieuwsbericht laten linken naar de elites van de ABN Amro Bank? Gegarandeerde nieuw gedrukte bankbiljetten.
  Ik weet het anders ook niet. Maar, leuk bedacht, dat stichting principe. Recent iets soorgelijks gezien bij Visionair.nl en volgens mij draait het al aardig.

Reacties zijn gesloten.