Valt Bruin II vandaag? Of toch tot morgen wachten

Ruttio met zijn clowntje
Ruttio met zijn clowntje

“Vertrouwen win je door het electoraat niet naar een gesloten deur te laten kijken” schrijft Kees Boonmanpolitiek commentator en docent aan de Universiteit Leiden. Daar maakt deze politiek commentator toch een denkfout.  Naar een gesloten deur kijken doen wij in dit land al jaren. Eigenlijk sinds Rutte zich er mee bemoeit. Hij staat niet voor niets bekend als “radiostilteman“. Het afgelopen jaar hebben we weliswaar verkiezingen gehad waaraan Rutte ook 2 weken heeft meegedaan, maar verder is het radiostilte wat de klok slaat. Al minstens 1 jaar.

In de krant alleen maar berichtjes over voetbal en wie het met wie doet, en wie nu weer eens iemand anders op de bek geslagen heeft. Af en toe signaaltjes van “de oppositie”. “We pikken het niet!” roepen ze dan. En dan vallen ze weer in slaap. Wilders is “in het verzet” gegaan.

Schokkend brekend nieuws was de onthulling dat het jodendom in NL weer ernstig in haar bestaan bedreigd wordt. Dit vanwege 3 Turkse pubertjes die het niet goed begrepen hebben, en anderhalve bloggertje waarvan er 1 nu in a blaze of glory zogenaamd ten onder gaat om morgen zijn Chris Klompje te doen.

Zo rolt dit land.

Maar goed wat wou ik eigenlijk zeggen? Ja dat het afgelopen is met dit kabinet. Einde oefening. Finito. Schade alles ist vorbei.

Dat weet ik. Dat weet u. Alleen voormalig giechelbekje en nu op autistische wijze in zijn studeerkamertje opgesloten Markio Ruttio, de wereldvreemde zonderling, die weet het nog niet.

Toch schijnt alles briljant te zijn, top super wow.

Ja niet dat er nog 1 VVD’er rondloopt die dat zonder zenuwachtig te lachen of in zijn eigen braaksel te stikken  uit zijn strot krijgt, maar vanwege: de peilingen!

De peilingen zijn gunstig voor de VVD. Gepeilden in Nederland vinden het dus geweldig wat Rutte allemaal doet.

Hoe minder Rutte van zich laat horen hoe positiever het oordeel van de gepeilden, en hoe groter de VVD wordt.

Hoe stiller, hoe groter, en hoe groter, hoe stiller.

Weet u nog hoe slecht Rutte ervoor stond toen er nog wel eens een hoogtepunt van 1 van zijn regerinkjes naar buiten kwam?

Weet u ze nog de hoogtepunten? Cavia politie en 130 km per uur.

Dat is de legacy van onze superpremier, onze superleider, onze grote roerganger: Markio Ruttio.

En twee jaar comateuze radiostilte zonder dat er in dit land ook maar één probleem wordt opgelost of überhaupt wordt besproken.

Strategische VVD- en PvdA-stemmers, bedankt!

11 gedachten over “Valt Bruin II vandaag? Of toch tot morgen wachten”

 1. Wat die erfenis betreft…dat klopt niet helemaal.
  In zijn bravour en met zijn grote bek heeft Rutte ook lopen krijsen dat ‘het land teruggegeven wordt aan de hardwerkende Nederlander’ of zoiets.
  En dat het land ‘gerepareerd’ zou worden.
  Daarom: een werkloosheid die sinds mensenheugenis – ondanks de 400000 banen die Rutte wel even zou scheppen – niet zo hoog is geweest en nog steeds stijgt.
  Aan de andere kant: het uitknijpen en vernederen van bijstandsgerechtigden middels ordinaire dwangarbeid.
  Een politie die gewelddadiger is dan ooit.
  NSB-achtige klaag-en kliklijnen die als krokussen de grond uitschieten en het oppoetsen van de erfenis van een zekere Wilhelm Stuckart – een later Wannsee-conferentiedeelnemer – op een manier waar diezelfde Stuckart en zijn Holocaustmedeplichtigen hun vingers bij afgelikt zouden hebben.
  Dát is de erfenis van Rutte.

 2. Het was duidelijk dat Rutte Nederland aan de Quote 500 zou teruggeven. Dat is hem aardig gelukt.

 3. Alles moet kapot want daarna is er een prachtig land opgebouwd.
  Ziehier de logica van de Bruinen.

 4. Gisteren las ik trouwens dat Samsom niet nog een keer lijsttrekker wil zijn bij nieuwe verkiezingen. Als je daar een half jaar na de vorige al over begint getuigt dat van erg veel vertrouwen wat die bruinen onderling blijkbaar hebben in elkaar.
  Maar goed, ik neem aan dat Samsom al een zeer vorstelijk betaald baantje in het vooruitzicht gesteld gekregen heeft in datzelfde financierswezen dat ons zoveel ellende bezorgt.

 5. Eens zullen de oogjes opengaan.
  En daarop kun je alleen maar wachten in een democratie.

 6. @5, Nee hoor. Hoeveel sympathie en waardering ik ook voor je heb, maar wat je hier verkondigt is ben ik het volkomen oneens mee.
  Als je gaat zitten wachten, de andere kant op gaat zitten kijken, niet wil weten…dan zou je houding op een gegeven moment weleens over kunnen gaan in medeplichtigheid aan zaken waar je als normaal mens liever niet aan denkt.
  Is dat het verwijt dat je ooit zou willen krijgen?
  Je mond open doen, strijden voor je visie en je idealen….
  ‘Wachten tot de oogjes open gaan’ is jouw verantwoordelijkheid neerleggen bij anderen.
  Ik kan niet geloven dat dat is wat jij wilt Theo.

 7. @6

  Strijd voer ik op bv. Krapuul.
  Maar mijn reikwijdte is zeer beperkt.
  En dus kan ik alleen maar afwachten.
  Maar de dag komt steeds dichterbij.
  In Januari 734 bedrijven failliet ( bedrijven zonder personeel niet meegerekend ).
  In Februari gestegen tot record van 755 bedrijven.

 8. Op Geenstijl. Waren een aantal figuren die de slecht toestand in de bouw en de huizenmarkt probeerden toe te dichten aan de SP. Terwijl ze Blok een VVDer toch echt daarover op TV zagen en niet Roemer.

  Daarna linken ze de SP aan Chavez omdat ze totaal geen nieuws hadden om de SP te bashen. Ze vergaten daarbij duidelijk dat de VVD HIER de boel afbreekt en de SP met DAAR (Venezuela) niks te maken heeft/ had.

  Nu linken sommige daar de ramp omtrent de aankoop van de JSF ook weer aan de SP vanwege defensie bezuinigingen of iets dergelijks.

  En ook zal de slechte economie en de grote fallissementen ook weer in de schoenen van de SP of links in zijn algemeen worden geschoven door figuren op Geenstijl, Krapuul, Nujij.nl, Elsevies, De televaag, Joop.nl, Spitsnieuws, fok nieuws etc. etc.. etc….

  Wat is dat toch met die mensen. Ze zien dat een VVDer hun huis in de fik zet of leegrooft en toch zijn ze van mening dat het aan de SP ligt. En als het niet aan de SP ligt is het iets van ze nemen geen regeringsverantwoordelijkheid.

  SP is niet heilig maar ………. hoe kan het nou dat er nog zoveel zo gehersenspoelt zijn. En ja Wilders roept nu ook wel eens wat waar is maar dat jat hij van de SP die dat al JAREN VOOR DE PVV hebben geroepen. DUS OP VOORHAND! en niet zoals de PVV ACHTERAF!

  Ik verbaas me werkelijk elke dag weer om mensen die gewoon beweren dat gras niet groen is maar pimpelpaars met een strikje…

 9. @8

  Tja, de mensen worden gehersenspoeld door de media.
  Afgeven op de SP is daar begonnen.
  Mensen zijn vaak bang voor verandering en zijn bang voor hun bezittingen.
  Dit is de mens eigen.
  En daar spelen media en politici handig op in.
  Ik ben SP lid, en heb stevige kritiek op mijn partij.
  Maar die discussie voer ik in de partij.
  Door deel te nemen als lid probeer ik de partij bij te sturen.
  Maar ook hier weer.
  Mijn invloed is zeer beperkt.

 10. Dat volk dat op GS rondhangt is niet meer te redden. Je kunt net zo goed proberen een kwak zeewier te leren schaken.

 11. @7, Ja, en ik waardeer je. Wat je zegt over al die bedrijven die kapot gaan: dat heet ‘Nederland repareren’….
  Orwelliaanser kan het haast niet.’
  @10, Helemaal mee eens. Ik zal ook hier maar niet zeggen wat mij het beste lijkt…

Reacties zijn gesloten.