Elma Drayer en Kees bij de Joodse Omroep over het afschuwelijke antisemitisme dat dit land teistert

Elma Drayer
Elma Drayer

Luistert u wel eens naar de Joodse Omroep op Radio 5? Nee hè?

Dus heb ik dat dit keer een keertje voor u gedaan. Nou, en dat was best interessant. Het zou gaan over het vreselijke antisemitisme op internet. En aangezien Elma Drayer vorige week in Trouw heeft geschreven dat wij hier zo’n beetje de ergste antisemieten zijn sinds Adolf Hitler moest de Joodse Omroep haar natuurlijk binnenhalen als “deskundige”.

Toen vroegen ze haar om een voorbeeld van dat vreselijke antisemitisme en ik stak mijn hand in de lucht en zei tegen mijn vriendin: nu kom ik.

Dus toen las Elma Drayer een twiet voor die ik aan haar heb gestuurd:
“Je zal je maar kapot hebben laten schieten in de duinen om mongoliden als @elmadrayer een podiumpje te geven”. Schokkend, ik weet het. Kapot schieten in de duinen slaat overigens op de honderden verzetsstrijders die zijn gevallen voor VERZETSBLAD @Trouw. Het blad waarin Elma Drayer mij/ons van antisemitisme beschuldigt. Overigens zonder dat Trouw je dan de gelegenheid geeft om daarop te reageren. Zo rollen ze.

Dus toen keken ze met zijn allen naar iemand van het Meldpunt Discriminatie Internet en vroegen: “Gaat u daar nu wat mee doen?” en toen zei die man “euh nee”.

Verder totaal niks over antisemitisme op internet. Uiteraard wél weer over de drie Turkse antisemitische pubertjes op TV.

Verder een hoop schande over Gregorius Nekschot, dat hij uit zijn bed was gelicht en dat had echt niet mogen gebeuren.

Toen een enorm lulverhaal over een fake Twitteraccount. De rabiaatrechtsen linken het incident met dit account aan Peter Breedveld en Hassnae Bouazza. Dus ja, daar moet je wel een half uur over vol kunnen lullen en ja hoor. Zoek dat verhaal maar eens op ergens. Ze raken er niet over uitgepraat.

Dit brengt mij op Kees. Die was er ook bij. Hij had van tevoren aangekondigd om bij de Joodse Omroep eens flink Breedveld en Bouazza te gaan belasteren, met een bericht op zijn site “vanavond vertel ik het allemaal” waar eerder collega Kluft ook al over schreef.

Het leek dus best de moeite waard om Radio 5 eens op te zoeken.

Maar niks over Breedveld/Bouazza dus. Eigenlijk had Kees helemaal niks te melden.

Wel deed Kees een oproep bij de Joodse Omroep om identiteitsfraude te gaan plegen met de persoon Anja Meulenbelt op Twitter, voorzien van duidelijke instructies hoe dat te doen. Toch eigenaardig, in hetzelfde programma waarin iedereen schande spreekt van fake accounts op Twitter.

Eigenlijk was het hoogtepunt van het programma toch wel mijn tweet.

Oh ja en een leuk verhaal van een Joodse zanger in Israël die van de week was overleden aan varkenspest.

Beluister het hier. Joods uurtje zondag.

7 gedachten over “Elma Drayer en Kees bij de Joodse Omroep over het afschuwelijke antisemitisme dat dit land teistert”

 1. Ik snap de ophef over die tweet ook niet. Ik heb het al eerder gezegd n.a.v. het geval Drayer: degenen die destijds hun leven gaven juist in de strijd tegen de vunzigheid die die dolgedraaide domineesdochter blijkbaar voorstaat, zouden zich in hun graf omdraaien.

 2. Ik zou me ook als Mevrouw Drayer ook aardig in mijn eigen verzet schieten wanneer ik als Drachtenaar voor Mongolide wordt uitgemaakt. Dat doet een Friese naoorlogse verzetsheldin zeer.

  Mongolide is een biologische verzamelnaam voor de oorspronkelijke bewoners van Oost-Azië, Noord-Azië, Centraal-Azië, Zuidoost-Azië, Amerika, de Arctis en delen van Oceanië. Mongolide behoorde volgens de verouderde raciale wetenschap naast kaukasisch en negroïde tot de drie belangrijkste rassen van de mensheid.

 3. ik had ook beter “columnist” kunnen schrijven, tussen quotes dan. Was nóg harder aangekomen. Dan had het misschien wel Radio 4 gehaald ipv 5.

 4. @ nou liever niet, daar hebben ze graag dat de spreker ook een eigen muziekkeuze meebrengt, Dan had ik de hele middag naar Klezmer en Frieze fado’s kunnen luisteren.

  Met als hoogtepunt My Yiddishe Momme waar ze dan hartstochtelijk bij mee neuriet

 5. @3, Wellicht had je haar woon-en werkadres en zo mogelijk haar telefoonnummer even kunnen vermelden. Doet zij en haar fascistische witte puntmutsenbrigade immers ook.
  Kortom…je was gewoon te fatsoenlijk….

 6. Het MDI registreert iedere tweet gericht tegen het nationaal-socialisme omdat die kwetsend zijn voor het Duitse volk.

Reacties zijn gesloten.