Vuurwapens, hufters, Bas Paternotte, Jeroen Mirck, vuile insinuaties, D66, GroenLinks, en list & bedrog

Bas Paternotte (Stürmer Online)
Bas Paternotte (Stürmer Online)

Grappig hoe Bas Paternotte zich soms toch zo laat gaan. Zou hij echt zo dom zijn om zelf te geloven wat hij schrijft? Dan zit er een steekje bij hem los. Liegt hij bewust? Dan is hij kwaadaardig. Ik denk overigens dat het een combinatie van beide is. Zijn artikeltje vandaag op bbrussen.nl (uiteraard geen link, zoek het zelf eens op, lees het en dan weet je waarom) gaat over hollandsehufters.blogspot.nl. Best een vermakelijke site op zich, hoewel ik er zelf ook niet echt kapot van ben. Maar nu voel ik me toch geroepen om het even voor ze op te nemen.

Sowieso is het best apart dat Paternotte voor de publicatie van deze lulkoek de site van zijn mede-huilebalkje Bert Brussen heeft gekozen. Hadden ze niet samen een superplatform gecreëerd? Stürmer-online? Zat het schema vol?

Bas Paternotte begint met te huilen over de tragische dood van zijn vader, door een medische fout, toen Bas 10 jaar was. Dit zou laster zijn en door hollandsehufters zijn misbruikt om Bas op schofterige wijze te diskwalificeren.

Nou hier staat het stukkie. Wordt Bas hier schofterig gediskwalificeerd vanwege de dood van zijn pa? Nee hè? Basje liegt dus (weer eens).

Vervolgens heeft Paternotte blijkbaar een rekening te vereffenen met prominente D66-deelraadpoliticus (Amsterdam Nieuw-West) Jeroen Mirck. Want deze “associeert zich” (volgens Bas) met de site hollandsehufters. Waarom? Nou hij stond namelijk op een fotootje met tweep @jajaapja. Deze was genomen op het blogbal. Ook al zoiets. Hoe vaak moet ik het zeggen: doe het niet.

Maar goed Mirck stond dus een pilsje of zo te drinken, op het blogbal (dat is een jaarlijkse ontmoeting tussen bloggers en bloglezers) samen met @jajaapja en toen kwam het Parool en die maakte een fotootje.

Associeert Mirck zich DUS met hollandsehufters? Nee hè? Basje liegt dus (weer eens).

Het blogbal is al wat langer geleden, dus grote kans dat Mirck helemaal niet wist dat @jajaapja (blijkbaar) iets met hollandsehufters te maken heeft. Ik zeg blijkbaar, want @jajaapja ontkent, het blog beweert zelf altijd van niet, en de enige die zegt dat @jajaapja iets met hollandsehufters te maken heeft is Paternotte.

Mirck had de laatste verkiezingen slechts 40 stemmen. Dit moet Paternotte even middels screenshot ook vermelden. Niet dat het er iets mee te maken heeft maar zo rolt Bas.

Nou en tenslotte: de vuurwapens!

Hier staat een screenshot van het artikel waar dat ter sprake komt.

Onder het kopje “Terreur en intimidatie”:

Houd je privé- of werkadres altijd geheim. Besteed extra aandacht aan de brandveiligheid. Zorg dat de inbraakbeveiliging op orde is en regel een wapenvergunning. Doe altijd aangifte van (anonieme) bedreigingen.

Tot en met “op orde is” kan ik er wel achter staan. Die wapenvergunning is inderdaad een beetje over de top en dat “doe altijd aangifte” lijkt mij eerlijk gezegd niet al te slim.

Dat wapenvergunningstukje heeft de site verwijderd. Dat tekent de lafbek. Aldus Paternotte.  Maar staat er dat de schrijver van dat stuk dit wapen wil gebruiken om geenstijl- en pownewsmedewerkers te “bestrijden”? Nee hè? Bas liegt dus (weer eens).

Tenslotte gebruikt Bas al deze verzinsels om “een fatsoenlijke partij als D66” de mantel uit te vegen. Die mogen zich van Bas niet associeren met vuurwapengevaarlijke stukjesschrijvers. Dit brengt mij op het volgende; ik hoor dat Groen Linkser Bram van Ojik wekelijks een column op ThePostOnline gaat schrijven. Wat doet zo’n voorman van zo’n volstrekt fatsoenlijke partij als GroenLinks bij deze leugenaars en bedriegers?

22 gedachten over “Vuurwapens, hufters, Bas Paternotte, Jeroen Mirck, vuile insinuaties, D66, GroenLinks, en list & bedrog”

 1. Associeren huilebalkje Paternotte, krijsertje Brussen en schedelmetertje Niemöller zich niet met vuurwapengevaarlijke gek Breivik?
  Was er in die kringen ook niet een stukjesschrijver voor het Parool die opriep mensen uit Polen dood te schieten?
  En ik weet het niet…maar als ik de kans zou lopen een door dat tuig opgehitste witte puntmutsenbrigade aan de deur te krijgen…ik geloof dat ik dan ook een vuurwapenvergunning zou regelen…just in case.
  Dus zo gek vond ik dat advies niet.

 2. Toch wel geinig zo’n artikeltje van Paternotte? 3 flagrante leugens en minstens 3 gore insinuaties in 1 berichtje? Je zal maar als GroenLinks voorman voor zijn blaadje schrijven.

 3. @2, Je zal je als argeloze kiezer door Groen Lihks maar hebben laten aanpraten dat ze iets met groen en links te maken hadden.
  Volgens mij zijn het gewoon PVV’ers die er nog niet voor uit hebben durven komen dat ze dát zijn.

 4. Ik geloof zo langzamerhand dat 99% vd NL’ers nog niet doorhebben dat ze PVV’ers zijn.

 5. Bas Paternotte is niet dom. Iedereen die de schrijfstijl op Hollandse Hufters vergelijkt met de stijl op Jaap’s blog, ziet onmiddellijk dat hier twee verschillende schrijvers aan het werk zijn. Bas zit dus ordinair te liegen. Hoef je geen Sherlock Holmes voor te heten..

 6. @7

  Bas is echt niet in zijn eerste leugen gebleven, daar weet jij alles van. In de aanloop naar de laatste verkiezingen presteerde Bas het ook op GS te beweren dat de SP de inkomstenbelasting voor iedereen naar 80% wilde tillen, wat gewoon een grove leugen was.

 7. Ja ja maar is het “slim” om constant te liegen? Dat je er mee wegkomt is een tweede.

 8. @4, ’t Is wel een heel sombere constatering maar je zou zomaar eens gelijk kunnen hebben….

 9. Wanneer je er mee wegkomt is er toch niks aan de hand? En Bas komt er mee weg. Hij kwam er tot mijn verbazing zelfs onder de SP”ers op Twitter mee weg.

 10. Het valt me op dat wanneer ik iets schrijf dat schuurt tegen de waarheid iedereen gaat flippen, maar als ik iets schrijf dat 100% waar is, dan blijft het altijd verdacht stil.

 11. De @peterkwint is zogenaamd een SP-woordvoerder en die zit ook altijd tegen Paternotte op te rijden als een tekkel. Tsja dan houdt het natuurlijk op.

 12. Ach, Basje. Die is toch veel te dom om kwaadaardig te zijn? Log van geest en egoïstisch, dat wel. Maar niet bewust kwaadaardig. Hij zou het niet foutloos kunnen spellen al hing zijn leven er van af.

  Dat Brussen Paternotte betaalt uit de winst die Veronica ooit maakte op de verkoop van al haar bezittingen, daar moet je Yoeri Alberts op aanspreken.

 13. Trouwens, was die Paternotte niet die sul uit die witte puntmutsenbrigade
  met dat briljante advies van ‘aangifte doen of negeren’ toen Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje -met dezelfde hobby als Wilhelm Stuckart en Jacobus Lambertus Lentz in de jaren 30- Asscher toen deze over de rooie ging vanwege een grartis en voor zover ik kan beoordelen degelijk advies over hoe die gek zijn hobby het beste gestalte kan geven?

 14. @4 – jvdheuvel – (Laatste reacties) 22 mrt 2013 at 7:39 pm –
  “Ik geloof zo langzamerhand dat 99% vd NL’ers nog niet doorhebben dat ze PVV’ers zijn.”

  Zeker mee eens en toch iets water bij de wijn gooien.

  De eerste reflex van de meeste medeburgers indien ze niet zinnigs hebben te zeggen is op de nationaal-chauvinistisch boeg te gooien. Lekker makkelijk, scoort altijd in de groep.

  De constatatie dat minstens 35% van de medeburgers hardcore xenofoob, racistisch en discriminatief ingesteld zijn heb ik reeds aan mijn eigen vereniging aan de hand van tal voorbeelden en feiten zoiets van meer dan 10 jaren geleden voorgelegd.

  Men had geen antwoord hierop behalve dat “buitenlanders/allochtonen” anders stinken. In onze prachtige Kennisland, moet je weten.

  Daarom vind ik 99% aan de hoge kant hoewel dit streven wordt elke dag door de handelingen van PVV/Ultrarechts/VVD/SGP met hulp van Bolkestein, Halsema en talloze andere nagestreefd.

 15. @17,Als dat krijsertje bij mij zoiets zou trachten uit te halen, kwam ik hem toch echt wel even achterna. Wat denkt dat zwijn wel.

Reacties zijn gesloten.