HET nepaccount

Voor wie wel eens rondwandelt op Twitter is het geen nieuws dat je daar wel eens te maken hebt met zogenaamde nepaccounts. Ook ik ben daar schuldig aan, zo kreeg ik ooit eens het nepaccount PVVFriesland aangereikt door iemand om me daar eens mee te vermaken. Vervolgens werd ik door Twitter gesommeerd om het op te heffen of zoiets. Dat heb ik toen maar gedaan. Tegenwoordig heeft iemand anders dit account in zijn/haar beheer.

Twitter is een en al nepaccount, dat bedoel ik maar te zeggen. Kijk bijvoorbeeld dit:

Dit is ook een nepaccount.
Dit is ook een nepaccount.

Is dit de pritt van het bekende plakdingetje? Nee, het is een redacteur van Geenstijl.

Geenstijl zit achter de houder van een zogenaamd nepaccount aan, van een studente van de Vrije Universiteit (VU), Natalja Laurey.

En niet alleen Geenstijl zit er achteraan, ook Elsevier zit er al maanden achteraan, Pownews, Parool, en noem alles maar op. Op de Radio heb ik er al over gehoord. TV kijk ik niet of nauwelijks dus dat weet ik niet. Amsterdampost weet er zogenaamd meer van. Het VIVA forum staat er vol mee en meester-“journalist” Carel Brendel heeft er al minstens 10 enorme artikelen aan gewijd. En vandaag dan 2 pagina’s groot in de papieren Elsevier.

Mensen als Bert Brussen, zelf groot geworden dankzij vuige leugens en vieze insinuaties en huftergedrag, wil alles weten over dit nepaccount.

Hoeveel nepaccounts zouden er zijn op Twitter? Miljoenen?

Als je last hebt van een nepaccount dan kun je dat bij Twitter melden en dan nemen ze maatregelen. Maar in dit geval is ook aangifte gedaan van smaad en noem maar op. Het is uiteraard ook niet gering wat er gebeurd is. Het zal je maar overkomen. Justitie bleef er wekenlang op zitten, geen zin om iets te doen. Uiteraard niet, zo kennen wij justitie.

Zoals gezegd is er een enorme druk van diverse media om iets te doen en nu is justitie dan toch in actie gekomen en mogen wij hopelijk binnenkort de ontknoping van deze schanddaad meemaken.

Vanwaar toch al deze aandacht voor specifiek dit nepaccount? Nou dat zit namelijk zo: men denkt namelijk dat de onlangs gestopte blogger Peter Breedveld achter dit alles zit. Bijna alle berichten over dit nepaccount betrekken Breedveld en zijn partner Hassnae Bouazza erbij. Breedveld heeft wat vijanden gemaakt en die ruiken nu bloed. Wanneer bewezen kan worden dat Breedveld erachter zit dan denken ze daarmee definitief zijn kop te kunnen laten rollen. Ik zie nergens screenshots van de oorspronkelijke berichten van dit nepaccount, maar wel overal screenshots van Breedveld en Hassnae die er iets over zeggen.

Wat de uitkomst ook wordt, deze wordt hilarisch.

Er zijn 3 mogelijkheden:
1 Het was geen nepaccount, maar een echt account, maar de studente schrok van de consternatie en ging vervolgens de boel zitten bedonderen.
2 Het was wel een nepaccount en Breedveld zit er achter. Dit zou uiteraard natuurlijk hysterisch grappig zijn.
3 Het was wel een nepaccount maar Breedveld zit er niet achter. Daarmee zouden al die figuren die nu al maandenlang Breedveld hieraan linken voorgoed voor lul staan.

Met andere woorden: ik ben nu ook wel benieuwd naar de uitslag.

1 gedachte over “HET nepaccount”

Reacties zijn gesloten.