Een bord linzen

Bij RefDag (“lees jij dat vdheuvel? Euh nou liever niet”) een aardige samenvatting van het gekonkel en gekronkel van meesterpaling Maxime Verhagen;

Destijds zei de huidige CDA-leider dat Wilders „angst en haat verspreidt, vernietigt en niet opbouwt, en in dat proces de belangen van het Nederlandse volk en de reputatie van Nederland in de rest van de wereld schaadt. Als wij toestaan dat discriminatie en haat worden verspreid, zal dat alleen maar leiden tot segregatie, polarisatie, escalatie en uiteindelijk confrontatie.” Hoe kan het CDA in zee gaan met zo’n partij? (RefDag)

33 gedachten over “Een bord linzen”

 1. Maar verder is het weer een flutstukje waar “de linkse partijen” min of meer schuldig worden verklaard aan het laten vallen van principes door het CDA.

 2. Ja klopt het is allemaal de schuld van links he. Wat dat betreft verandert er nooit wat; alle problemen van de afgelopen 40 jaar zijn de schuld van links, dit kabinet is de schuld van links. Straks krijgen we nog een reageerder die hier komt schrijven dat het de schuld van links is. :mrgreen:

 3. Wou je soms beweren dat het niet de schuld van links is, dan, dhimmi?
  (Oeps, niet naar mijn IIP kijken hoor…) 😉

 4. @K.Lapvee. Kun je even komen uitleggen wat een dhimmi is? En waarom je dit pseudoniem kiest?

 5. Een dhimmi is een aan een islamitische overheid onderworpen ongelovige. Het is eigenlijk een term uit de tijden van de grote Arabische rijken, maar – daarom verbaast het mij dat mr. Ooijer hem niet kent – de antimoslimbrigade heeft hem nieuw leven ingeblazen. Meestal met de term dhimmitude, wat voor mijn gevoel Frans is maar Joost mag weten hoe ze het uitspreken. Dhimmitude is de volledige onderwerping die de joods-christelijke beschaving van (de nazaten van) de in de jaren zestig en zeventig geronselde schoonmakers en lopendebandwerkers te wachten staat. Kortom, dat waar Bruin I nu een stok voor gaat steken..
  (De dh diient als z te worden uitgesproken, vraag mij niet waarom het dan zo geschreven wordt – zie ook Aboe Zabi dat altijd als Abu Dhabi in De Media staat).

  Nou, ben ik weer ernstig genoeg?

 6. Bij dat LOL hoorde een schrap en een i tussen twee Franse haken (html, u weet wel)

 7. @Nolly

  In het Standaard Arabisch spreek je ﺫ uit als “th” in het Engelse “the” of “that”. In heel veel streken wordt het (incorrect) als “z” uitgesproken. Dh komt wat mij betreft het dichtste bij in het Nederlands.

  Een goede uitleg door een expert over “ahl adh-dhimma” (zoals ze in de islamitische rechtsleer heten: “de mensen onder bescherming”), deze week in Newsweek/Washington Post: http://newsweek.washingtonpost.com/onfaith/guestvoices/2010/07/americans_must_transcend_ignorance_on_mosque_near_ground_zero.html

 8. en naast Dhimmi heb je dus Dhommi dat is een gelimburgiseerde Nederlander
  Dhommitiude is zich onderwerpen aan haatzaaiers als wilders (=Limburger)

  Weet je dat ook weer :mrgreen:

 9. Excellentie Zwembad Schreef:

  en naast Dhimmi heb je dus Dhommi dat is een gelimburgiseerde Nederlander
  Dhommitiude is zich onderwerpen aan haatzaaiers als wilders (=Limburger)
  Weet je dat ook weer

  Ik dacht dat dat een Whimmie was ???

 10. Oef, dank Jos.
  Je dhult het nauwelijks willen geloven maar ik heb Middenoostenkunde als specialisatie gehad bij mijn studie waarbij mij werd afgeraden zelfs maar de beginselen van het Arabisch (of Hebreeuws) te leren: te moeilijk. Misschien ook wel logisch als de koloniale bronnen allemaal in het Engels of Frans zijn.

  Maar kennis van het Arabisch is toch wel handig als je aan 170 km/u over de weg in de woestijn scheurt en er staat een piepklein bordje met een afslag aangegeven in die toch al zo moeilijke letters…
  (Gelukkig keert iedereen net zo gemakkelijk om op de snelweg. Ik leef nog. Geloof ik)

 11. Dat de gelovigen “van het boek” onder bescherming stonden en staan zul je de dhommi’s echt niet kunnen wijsmaken.
  (Double whammy). 😆

 12. Wie is beter af ? Een jood of christen onder de oude islamitische wetten (belasting betalen,”low profile” blijven, moslims niet tegen de haren in strijken, maar verder bescherming van bezit, vrijheid van godsdienst en zelfbestuur) of een moslim onder de wetgeving die Wilders wil (iedere zichtbare uiting van religie is sterk beperkt of verboden, de koran ook, belasting op hoofddoeken, wie een misdrijf pleegt wordt meteen gedeporteerd, de islam wordt niet erkend als religie) ?

 13. Ik word hier heel vrolijk over.
  Nolly van der Kluft Schreef:

  Een dhimmi is een aan een islamitische overheid onderworpen ongelovige.

  Hoe heet een Moslim In Israel?

  Of is het allemaal toch niet relevant en is dit alleen maar een vorm van schelden misschien?

 14. Nee hoor, het is geen schelden, dat maken de neocons er van (dat is toch eigenlijk de verzamelnaam van het ideologisch geheel waar Wilders bij hoort).
  Israel heeft het Ottomaanse stelsel van soevereiniteit in eigen kring overgenomen. Je kunt alleen binnen eigen godsdienstige kring trouwen en voor moslims onderling geldt “de rechte weg” (het juiste pad, sjaria).

  Het Reformatorisch Dagblad, om bij het onderwerp terug te keren, hoort ook bij het neoconcomplex in Nederland de laatste jaren; plaatst regelmatig stukken van Burkestichitingtypes dus het leek mij al verbazingwekkend dat zij kritisch zouden doen over het CDA. Niet dus.

 15. MrOoijer Schreef:

  Hoe heet een Moslim In Israel?

  Gewoon een Goy ( ongelovige) De Torah is duidelijk , er zijn Joden en Ongelovigen .. Geen “Tussengroepen ” zoals voor Christenen (Joden ) of Moslims ( Joden , Christenen , andere Monotheisten )
  Aangezien Wilders van moederkant Joods is telt hij daar als Joods , wat hij ook mag beleiden ..hoort hij er wel bij .. maar zelfs mensen die alleen een Joodse vader hebben horen er voor de conservatieve Joden niet bij …

 16. Dat Verhagen een glibberaal pur sang is, eentje die zich moeilijk laat vangen, is duidelijk. Langs de andere kant heeft Cohen het politieke benul van een matige, teveel verdienende PvdA directeur van een zorgcentrum en heeft Pechtold’s anti-Wilders hysterie een niet te overtreffen irritatiefactor gehaald (aub d66, ik als uw stemmer, stem onbenul Alex P weg en vervang met Sophie in t Veld oid) en Femke H, tsja Femke H. De 3 huilen krokodillentranen boven hun bord met linzen en hebben het verloop van de huidige ‘politieke werkelijkheid’ misschien niet volledig maar toch voor een groot gedeelte aan hunzelf te wijten.

 17. Al Bakrastani Schreef:

  Gewoon een Goy ( ongelovige) De Torah is duidelijk , er zijn Joden en Ongelovigen .. Geen “Tussengroepen ” zoals voor Christenen (Joden ) of Moslims ( Joden , Christenen , andere Monotheisten )
  Aangezien Wilders van moederkant Joods is telt hij daar als Joods , wat hij ook mag beleiden ..hoort hij er wel bij .. maar zelfs mensen die alleen een Joodse vader hebben horen er voor de conservatieve Joden niet bij …

  Ja, in Japan het ik een Gaijin. What’s the difference. Waar ik me een beetje zorgen over maak is de toon van je antwoord. Wat maakt ’t uit dat Wilders’ grootmoeder van moeders kant uit de zeer welgestelde familie Meijer kwam die misschien wel of misschien niet Joods was? Wat maakt ’t uit dat de ouders van jouw vriendin/gezellin uit een ander land kwamen?

  Allemaal PVV-argumenten. Sorry.

 18. Ik weet niet wanneer je hem verstuurd hebt maar het lijkt alsof ik geen gmails binnenkrijg had net ook al last met een ander meeltje

 19. Over die zogenaamde joodsheid van Wilders mag wel een serieus stuk komen.
  Ga al aan de slag.
  Tot strax

 20. @ Mr. Ooijer en Nolly, wilde ik ook net zeggen. Er stond een uitgebreid stuk in de Groene van driekwart jaar geleden over Wilders Indisch-Joodse achtergrond.

Reacties zijn gesloten.