Zelf (gezonde) frisdrank maken, hoe ingewikkeld kan dit zijn?

Kenners weten dat ik al jaren op zoek ben naar de perfecte, niet ongezonde, frisdrank.

Kenmerk van een niet ongezonde frisdrankt: hij smaakt niet zoet.

Uiteraard zijn er honderden manieren om je frisdrank zoet te laten smaken. Dit moet dan welhaast de reden zijn waarom alle frisdrank zoet is.

Maar stél je wil een frisdrank die dat juist niet is.

Then you’re on your own.

Het enige wat ik tot nu toe ontdekt heb dat goed werkt (als je van ayran houdt) is: ayran, met bubbels (1 deel turkse yoghurt, 2 delen spa, snuf zout, 1 prrrt in de blender.)

Nu even dingen die absoluut niet lukken:

Komkommer met water. Komkommer bestaat sowieso, ongeschild, als ik me niet vergis voor 94 procent uit water. Kan je nagaan uit hoeveel water een komkommer geschild bestaat. Meng 1 deel geschilde komkommer met 2 delen water. Doe er voor de zekerheid zout en peper bij. In de blender. Het resultaat is een gore vieze smakeloze groene drab.

Als je die gore smurrie hebt uitgespuugd kun je de rest van de komkommer gewoon opeten. Deze smaakt dan prima.

Het toppunt van allergoorste smerigheid werkt als volgt. Gooi een ui in de blender. Pellen niet of nauwelijks nodig. Who cares. Vermaal dit tot smurrie. Gooi er 2 delen water bij. Niet te zuipen. Gooi er zout en peper bij. Niet te zuipen. Gooi er een tomaat bij, gooi de helft weg, en gooi er dan weer 2 delen water bij en kerrie. Te zuipen. Soort koude vega soep. Doe het niet.

Venkel. Heerlijk fris bolletje. Verpulver wat venkel in de citroensap. In een glas water. Baking soda erbij. Het bruist. Smaak? Afwas water.

Limoen met suiker en radijs, baking soda en water: afwasmiddel.

Niet dat ik weet hoe afwasmiddel smaakt, op zich, maar het kan niet veel goorder smaken dan dit.

Baking soda (zuiveringszout) met zuur (azijn of citroen) = CO2. Blijkbaar.

Er zijn mensen die maken een soort CO2 fabriek met azijn en baking soda en dat gas pompen ze in een fles water.

Dat moet haast wel beter smaken dan een glas waar je het zuur en de baking soda samen in gooit en dan opdrinkt.

Vooralsnog ga ik nu verder met spa rood. Althans huismerk AH.

Wordt vervolgd dus.

We can do this! Toch?