Geef rechtse totaalidioten hun Marokkanenprobleem

Rechtse malloten zijn meestal niet al te slim en om dat te maskeren leren ze gemakkelijke kreetjes uit hun hoofd. Mensen die zo’n makkelijk kreetje verzinnen maken dan carriere in de rechtse beweging. Een voorbeeld van zo’n kreetjes-verzinner is Bas van ‘t Wout. Hij bedacht (nou ja “bedacht”…) de term “hardwerkende Nederlander” en uit dankbaarheid heeft de VVD hem nu een kamerzetel met bijbehorende 8000 pleuro per maand geschonken.

Een van de oudste rechtse kreetjes die ik ken (ik ben nog niet zo vreselijk oud) is “liever dood dan rood”.

Andere rechtse kreetjes zijn o.a.:

“links lullen rechts vullen” – Wanneer ze een “socialist” hebben ontdekt waarvan ze vermoeden dat hij niet principieel is.

“Heil Hitler” – Groet bij rechts.

“Ik ben geen racist maar….” – En dan komt het.

“Van mijn belastingcenten” – Persoon in kwestie is de enige die belasting betaalt. Rest zijn uitvreters.

“Zoek een baan” – De suggestie wordt gewekt dat de aangesprokene geen baan heeft.

Er worden ook wel eens slogans bedacht die op zich leuk bedoeld zijn maar die te ingewikkeld zijn voor rechtse mensen. Een voorbeeld hiervan is: “liever de warmte van een baan dan de kilte van een uitkering”. Die hoor je dus bijna nergens.

Wat ook een goed voorbeeld is zijn zogenaamde “citaten” die in de mond gelegd worden van bekende figuren. “Was het niet Churchill die zei….”

Eenvoudiger kreetjes zijn beter voor ze, dan blijft hun wereldbeeld een beetje bestaan.

Voorbeelden zijn o.a. steunbetuigingen aan De Leider, hierboven al genoemd. Recenter hebben we “Rita hou je rug recht” een half miljoen keer kunnen lezen in comments op internet.

In oktober 2009 viel het mij op dat de slogan “Geert, mijn stem heb je” ruim 20.000 google hits opleverde, tegen 348 keer “Wouter, mijn stem heb je”. Bron: http://www.krapuul.nl/overig/blog/1617/99-van-de-mijn-stem-heb-je-zeggers-is-voor-geert-of-rita/#sthash.VXXOCAma.dpbs

Dit bleek een momentopname, helaas heb ik geen screenshots gemaakt destijds want het was toch een leuk verschijnsel.

Op Twitter bestaat nog een hoop mensen die 400 keer per dag tweeten “daarom #PVV op 1”.

Kenmerk van al deze kretologie is de eenvoud. Ooit waren de Joden de schuld van alles, toen hadden we “het Jodenvraagstuk”, en nu kunnen de Marokkanen niets goed doen en hebben we “het Marokkanenprobleem”.

Waarom daar moeilijk over doen? Dit hebben rechtse mensen blijkbaar nodig om te functioneren. Deze hapklare simplistische brokken.

Zou dit verklaren dat rechts meestal meer aanhang heeft dan links? Makkelijker te begrijpen? Bij links ken ik eigenlijk alleen het sleetse “sterkste schouders zwaarste lasten”. Maar als ik bovenstaande nog eens lees denk ik dat dat een vergissing is. We moeten waarschijnlijk veel meer van dit soort simpele dingetjes verzinnen en dan altijd zeggen en overal opschrijven.

82 gedachten over “Geef rechtse totaalidioten hun Marokkanenprobleem”

 1. Nog zo eentje: ‘ik ben politiek neutraal’ of in een andere vorm’: ‘wij zijn niet links en niet rechts’ of ‘recht doorzee’…de infantiliteit druipt er af bij die ‘hardwerkende Nederlanders’.
  Welnu, die ‘hardwerkende Nederlander’ bestaat niet. Het is een slampamper die ’s morgens bij de koffieautomaat een gigantische hoop tijd verdoet de illusie aan anderen op te dringen dat ie het zo druk heeft op zijn manier. En die andere…die doet precies hetzelfde.
  http://sammiesaul.nl/2013/01/de-hardwerkende-nederlander-bestaat-niet/
  Maar ik dwaal af van het topic al kon ik het even niet laten één zo’n kreetje van Telegraaf-debiel Nederland onderuit te halen.

 2. “We moeten waarschijnlijk veel meer van dit soort simpele dingetjes verzinnen en dan altijd zeggen en overal opschrijven.’

  Het is hoogste tijd om het te doen.

 3. Ik moest gisteren bij het debat steeds aan Belgian Asociality denken: skinheads have more hair than brains.

 4. Het schijnt dat ‘Het Grootkapitaal’ weer is afgestoft en regelmatig gebruikt wordt.
  Misschien dat er nog meer van die oude vertrouwde begrippen in ere kunnen worden hersteld.

 5. @6 je bedoelt:
  “De Arbeidersklasse heeft niks gemeen met het grootkapitaal”

  (Ik krijg flashbacks van Marcus Bakker en Fre Meis)

 6. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lanceert onze lokale VVD fractie in ons weekblaadje:
  “Meer doen met minder poen.”

  Jawel.

  Dit geldt dus met name voor de mantelzorgers en de dwangarbeiders.

 7. Goh, ik had wat meer originaliteit van ons (mijzelf incl.) verwacht. Is linksig en links al zo matgeslagen door rechts, dat er geen simpele, pakkende kreten meer uit ons te persen zijn?

 8. Ja, rechtse idioten met hun domme uitspraken, je lacht je dood, moet je horen:
  “Theo van Gogh heeft er zelf om gevraagd”, durven deze idioten ook nog uit te kramen, ja, alsof op het beledigen van een geloof de doodstraf al staat.
  Nog één, je lacht je te pletter: “Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting, maar islamkritiek moet verboden worden, want de Islam is een ras. Kritiek op het Christendom is daarentegen een teken van intelligentie!”. En nog hebben ze hun eigen dubbele tong niet in de gaten! Dom, dom ,dom!
  Terwijl de zelfmoordterrorist van de daken af schreeuwt in naam van Allah de ongelovigen op te blazen: zeggen de idioten notabene: “het heeft niets met de Islam te maken! “ Heehah, heb je’m door?!!!
  Deze gekken noemen zich hardwerkende Nederlanders! Om je te bescheuren, terwijl het juist de sterke schouders van de immigranten zijn die onze sociale samenleving in stand houden door hard te werken!
  Kritiek op een “tolerante en vredelievende” religie die overal vrede brengt, meteen af te doen als discriminatie en racistisch wordt door deze malloten als fatsoenlijk en intelligent ervaren! Simplisme op z’n best, nietwaar?
  Wilders met Hitler vergelijken, omdat hij het antisemitisme van een bepaalde bevolkingsgroep bekritiseert. Dat is wel het toppunt van de “politieke correctheid”, waar deze dwazen zo dol op zijn.
  “We hebben geen marokkanenprobleem, maar een probleem met 65% criminele jonge Marokkanen die door hun ouders niet opgevoed worden.” Dat is toch heel andere taal, nietwaar! Waar halen ze het vandaan? Marokkanenprobleem is te ingewikkeld, onze simpele zielen moeten het hebben van synoniemen en nadere uitleg, anders kunnen ze de kretologie niet meer begrijpen! Er is geen fileprobleem , want er zijn ook auto’s in Nederland die wel door kunnen rijden en die kun je daar niet over aanspreken. It’s all-in the name!
  Eén ding is zeker, Van De Heuvel we moeten deze dingen op papier blijven zetten, anders zien de dwazen hun eigen geraaskalk nooit in.

 9. Daar gaaat dit toch niet om. Waar het om gaat is dat rechts grossiert in simplistische dingetjes die door de politici en de aanhang constant herhaald worden.

  Graag on topic blijven.

 10. @15, ‘We zijn niet links en we zijn niet rechts maar recht doorzee’ bietwaar ‘politiek neutrale’malloot?

 11. Onsamenhangend gewauwel voor de simpele ziel, zullen we maar zeggen. Hand in eigen boezem is niet het sterkste punt van vd Heuvel, iets meer synoniemen en uitleg nodig waarschijnlijk? Als we het over grossieren hebben. Links grossiert in dwangmatige, pathologische leugens verpakt in politieke correctheid en fatsoen. Maar hoe dit ook herhaald wordt, er blijven mensen intrappen en dat is toch wel simplistisch te noemen.

 12. @20
  “… pathologische leugens verpakt in politieke correctheid en fatsoen.”
  Die pathologische leugens is de gemiddelde (extreem)rechtse ‘reaguurder’ en agitator niet vreemd. Zie bijv. Wilders en aanhang. Zij grosseren in halve en hele leugens.
  Ik ben niet voor politieke correctheid, maar zeer voor correctheid en nog meer voor fatsoen, eigenlijk een voortvloeisel uit ‘onze prachtige joods-christelijke cultuur’, dat ter rechter zijde volledig aan het verdwijnen is.

 13. @20:
  Nog even wachten, dan worden er weer mensen onthoofd op de markt ofzo, kan je daar lekker bij staan geilen.

  Dit is voor jou toch wel een heerlijke tijd om in te leven?

 14. @21:

  Christen- en Joden “cultuur” kunnen helemaal niet aan elkaar worden gekoppeld. Wie deze combinatie verzonnen heeft weet totaal niets van geschiedenis.

 15. @24 Zie de aanhalingstekens. Ik citeer die onzin van Wilders. ‘Humanistisch’ was ik nog vergeten.

 16. @20 Kijk nu begint badou al precies die standaard rechtse kreetjes te slaken. Off topic maar wel leuk ter illustratie van mijn punt.

 17. @27 Ik weet het, maar het was een mooie gelegenheid om de paradox “joods-christelijk-HUMANISTISCHE-cultuur” weer eens aan te halen.

 18. en “wegkijken”
  “het probleem ontkennen”

  ___
  Verder is er ook nog iets dat me stoort dat Cohen met zijn rechts geworden PvdA dus ook doet .
  Homorechten gebruiken als stok om mee te slaan .
  Iedereen die ze niet mogen heeft kennelijk een hekel aan homo’s en dat wordt te pas en te onpas uit de kast gehaald om moslims of polen of russen af te schilderen als barbaren. Ook als je links bent krijg je de schuld want dan ben je voor homohaat want je vindt dat mensen moslim mogen zijn .
  Dat homofobie niet een islamitisch verschijnsel laten ze voor het gemak maar even links liggen .
  En het is selectief shoppen. Hun rechtse vriendjes die homo’s haten hoor je ze nooit over net als je Cohen niet zou horen over bevriende staatshoofden met homofobe wetten in hun land. Ook zul je ze nooit horen over linkse staatshoofden als Chavez en Correa die erg veel gedaan hebben voor homo-emancipatie in hun landen terwijl de door hen bewierookte oppositie helemaal niks wil weten van homorechten.

 19. @26 Inderdaad die hebben we ook verschrikkelijk vaak gezien. Al een tijdje niet meer trouwens.

 20. @31 Ook zoiets, de voornamelijk door links gesteunde homorechten. De Eurabia-adepten gaan daar volledig aan voorbij, als ze links er weer van beschuldigen de islamisering van Europa te ondersteunen.

 21. Ik wist niet dat er van vd Heuvel op deze site alleen standaard simplistische linkse kreetjes geslaakt mochten worden. Dat is klaarblijkelijk het enige dat het bevattingsvermogen aankan hier. “Jongens, niet meer dan één kant van de topic belichten hoor, anders snap ik het niet meer en krijgen we een bralprobleem. Laten we het simpel houden!” Veel plezier verder.

 22. @34
  dat is nu juist het punt . Links doet niet zo aan kretologie .
  Strekking van dit artikel is dat de rechtsmens zo dom is dat ie als een robot een discussie aangaat en gewoon standaard kreten gaat slaken zonder nuance, onderbouwing, beseft of kennis .

 23. @36, ‘Nuance’, ‘onderbouwing’, ‘kennis van zaken’ …..tsk tsk tsk…zijn dat toch weer voor rare linkse hobbies?

 24. Er wordt ENORM getrold in de PVDA partij..raar dat de leden zo tegen allochtonen zijn???asher deze surinaamse eerst hirschi al en tjonge wat een vreemde leden werven ze die dan daarna weer rechtser pvv aanhangelijk lijken zelfs suris??

 25. Aboutaleb niet te vergeten – griezelburgermeester van horrorstad Rotterdam. Waar je als burger niet veilig over straat kan gaan uit vrees voor de politie en aanverwanten die daar ook welig tieren .

 26. Ja je zou bijna denken dat PVDA betekent PvvVoorheen de Allochtonen?
  want ik merk zoveel rechtse praat over allochtonen vanuit de PVDAclub dat ik er van schrik?
  Met zon koers moet de PVVaanhang wel heel gelukkig zijn bijna huilend en hysterisch euforisch vanwege deze dingen die zij al zo lang tegen de allochtonen vanbinnen opgekropt hebben doet de PVDA zomaar even

 27. Moet zeggen dat Asscher dan wel de kroon spant met extreem rechtse onfrisheid bij de PvdA

 28. Nog een rechts kreetje: iets dat terecht als racisme betiteld wordt maakt het begrip ‘racisme’ …. ínflatoir.
  Ik geef toe: het is een moeilijk woord voor de proleten der natie maar toch.
  Met dank aan Femke – ik twitter net als Geert de geblondeerde Führer overal en niet gehinderd door enige kennis van zaken mijn niemendallerige meninkje over onderwijl er met mijn grenzeloze arrogantie er als vanzelfsprekend vanuit gaand dat iemand daar in geinteresseerd is-Halsema.

 29. Zouden we toch bijna dit intellectuele hoogstandje van de “fascistische Genossen uit broederland België” vergeten. Naar het schijnt van de Vlaamse Gauleiter in een interview met Metro:
  “Multiculturaliteit heeft bij ons geleid tot multicriminaliteit.”
  http://www.astridessed.nl/2012/12/

 30. waarom is ascher bij de PVDA ingetreden als hij de koers en visie van die partij niet persoonlijk deeld?
  dan trolt hij toch?er zijn andere partijen waarbij hij zijn achtergrond en visie beter kan uitten toch

 31. Kwam ik net nóg een ‘leuk’ kreetje tegen dat een aardig inkijkje geeft in hoe verknipt rechts de wereld beziet: ‘EUrabisering.’
  @48, Daar is geen twijfel over mogelijk.

 32. @49 zoals bij 99% van de PvdA bestuurders .. De PvdA had de beste baantjesmachine

 33. @20 badoe
  Studeer je voor gediplomeerd-nazi of was jij vanaf je geboorte al een nazi? Goebels imitator!

 34. “Rechtse malloten zijn meestal niet al te slim …”

  Ja, ja, en van LINKSE malloten word je natuurlijk heel vrolijk ……….

 35. @10 Met een aantal punten ben ik het wel eens, maar sommigen van de door jou genoemde uitspraken zijn slechts een suggestieve parafrasering. Niemand op links zegt dat islam een ras is. Wel vermoeden velen dat de islam vaak als rookgordijn dient voor racistische sentimenten.

  Verder slaat je reactie de plank mis door te doen alsof Wilders en geestverwanten die verwijten enkel krijgen vanwege hun ‘islamkritiek’. Maar zij beperken zich niet tot theologische discussies. Ze staan ook voor een politieke agenda die moslims fundamentele grondrechten ontneemt en zo tot tweederangsburgers reduceert. Dat is ook een van de redenen waarom ‘we’ zijn onderscheid tussen moslims en de islam niet zo serieus nemen.

 36. Welke fundamentele grondrechten worden ze afgenomen? Het recht om afvalligen en homo’s te verbannen of te vermoorden? Het recht om Joden te discrimineren en te terroriseren? Het recht om ambulancepersoneel te bedreigen etc.? Moslims hebben precies dezelfde rechten en plichten als een ieder in dit land en niemand wil ze die afnemen!

 37. worden er dan heel de dag door homos vermoord?
  gediscrimineerd waaro dan,
  worden er heel de dag ambulancepersoneel gemolesteerd,

  badou deze propaganda maar er is niets van waar een enkel incident en het wordt dertig keer vergoot in de media,en dat je als homo dan weer in het verdomdhoekje voelt, ach menig homo heeft in een park met een mariokaan geneuqt en toen geen geklaag..
  O badoe, vorige keer een hele NOS ploeg van een hollands woonwagenkamp afgemolesteerd enz wat vond jij daarvan? mag dat?

 38. @56 Er worden helemaal geen “afvalligen” vermoord , ik ken verschillende Moslims die Christen werden , zonder problemen met hun ex-geloofsgenoten of familie , Homo discriminatie is geen Moslim probleem maar komt onder alle groepen voor , net als het lastigvallen van Ambulancepersoneel .. JIJ daarintegen matig je het recht toe te liegen en alles aan Moslims te wijten !! Dus je bent een grote hypocriet ..
  Of heb je als “Nederlander ” een heilig recht op discriminatie .. Net als je NSB voorlopers dat hadden zeker ???

 39. Dus afvalligheid is geen enkel probleem, homo’s en Joden worden geheel geaccepteerd. Ik kom uit de Slotervaart, en ja hoor ik ben een hypocriet als jullie je er beter door voelen. Als jullie kost wat kost willen ontkennen dat er een probleem is met een grote groep Marokkanen, dan mag dat. Dat ik dit alles alleen aan Moslims wijt, zijn niet mijn woorden, maar een simpele gevolgtrekking van reageerders. Trouwens de linkse kretologie vliegt me om de oren: de pers vergroot alles uit, homodiscriminatie komt overal voor, alsof dat het goedpraat en NSB voorloper, nazi, hypocriet. Er wordt hier flink geschermd met dezelfde wapens die dit topic juist verwijt aan rechts. Zo zie je maar weer dat de simpele, makkelijke kretologie door links flink gebezigd wordt en de kern van deze topic geheel in duigen valt.

 40. De leider spreekt. Kritiek niet toegestaan. Ik begrijp het. Maak je niet druk. Ik kende deze site nog niet, maar weet genoeg. Mij hoor je niet meer, heb het wel gezien.

 41. @59 Mekker niet zo man , jij eigent je het recht toe om alle Moslims over een kam te scheren maar ga huilen als een baby wanneer ik jouw dan met alle andere Moslimhaters over een kam scheer , dan ben jij gewoon een ordinaire hypocriet .. Ga in Duindorp wonen als je je zo slecht voel in Slotervaart , dat is helemaal “Moslim-rein ” maar verbaas je niet als je ramen worden ingegooid als je vrienden met een niet zonnebank kleurtje langskrijg …

 42. Mag ik jullie er overigens op wijzen dat de hetze tegen moslims en Marokkanen in Nederland begonnen is rond 2001 . Dus als je nu een jochie bent van pakweg 15 jaar heb je niet anders geweten dan dat je altijd al de de underdog was. Dat doet wel iets met iemand. Je hele leven tweederangsburger zonder dat je ooit geweten hebt dat het ooit anders was. Ik vraag me af of ik in die context als puber zin zou hebben me maatschappelijk aan te passen.
  Daarmee wil ik zeggen dat de huidige generatie jonge moslims als die problematisch zijn daar alle recht toe hebben . En dat zij die wel braaf doen wat er van ze gevraagd wordt een goddelijk geduld hebben danwel zo dom zijn als het achtereind van een koe. Als je kinderen hun hele leven treitert worden ze behoorlijk raar . Als je kinderen van staatswege en vanuit de media hun hele leven treitert volgens mij worden ze dan behoorlijk over de zeik . Jullie hebben dus een hele generatie inmiddels zitten treiteren en discrimineren en weigeren daarvoor verantwoording af te leggen .
  Laat het duidelijk zijn dat er een racismeprobleem is (en kom niet aan met moslims zijn geen ras) het heette geen islamdebat maar een marokkanendebat!

 43. Dat bedoel ik nou, alweer zo’n linkse kreet, die bewijst dat @59 alle Moslims over één kam scheert. Ook alle Moslims die zelf toegeven dat er een probleem is met veel jeugdige Marokkanen en die daar graag iets aan willen doen, worden weggezet als Moslimhaters. Alle kenmerken die “de blonde leider” toebedeeld worden, worden op deze site dubbelvoudig toegepast. Een klassiek voorbeeld van onbewuste, dwangmatige projectie.

 44. @64 wat is er met “mij hoor je niet meer” gebeurd? Verander jij zo snel van gedachten? Heb je de huisregels inmiddels gelezen?

 45. Vraagje: waarom mogen Marokkanen geen zelfkritiek, zelfinzicht en eigen verantwoordelijkheid hebben? Waarom worden we hier zo gekleineerd, dat we als achterlijke slachtoffers worden afgebeeld, die tegen de rest van de Nederlandse bevolking beschermd moeten worden?

 46. @badou ga jij overigens afstand nemen van die aanslag op die moskee in Enkhuizen?

 47. @56 Misschien moet je zijn programma eens lezen? Ik stem niet eens op die man, dus als ik het kan moet het voor jou toch ook niet al teveel moeite zijn. Om maar eens een aantal voorbeelden te noemen: Koranverbod. Ban op de bouw van nieuwe moskeeen. Ban op islamitisch onderwijs. Behoorlijk vergaande ban op hoofddoeken en een ‘kopvoddentaks’ voor waar die nog wel is toegestaan.

  Dus bespaar me die onzin dat moslims wat hem betreft dezelfde rechten en plichten hebben. Lees eens wat hij zegt en als je dan nog niet snapt wat daar de consequentie van is, moet je echt eens die stront uit je ogen halen.

 48. @ Badou je bent het wel met links eens dat we die “marokkanen” voornamelijk aan RECHTS beleid te danken hebben. Wiegel en van Agt weet u nog ?

  Oh nee links was het die aan leugens deed….. toch ?

  Rechts is de dode tak aan de boom der evolutie. Amerika is daar een mooi voorbeeld van want daar verliezen zij voorgoed terrein. Zij hebben 8 jaar Bush moeten slikken wij 6 jaar Rutte of 4 jaar Wilders maar de ontgoocheling zal groot zijn als ook zij falen. De Crisis en alle ellende eigenlijk in deze wereld hebben we te danken aan rechtsdenkenden die er niet voor de gemeenschap zijn maar voor de happy few waar steeds meer mensen tegen in opstand komen. Nieuwe media is rechts niet welgevallig. Fact free wordt daardoor lastiger want je kan op hetzelfde moment de feiten weer terug in het gezicht smijten van die rechtse blaaskaken full of shit. AS USUAL!

 49. @72 @73 Hoe definieer je links en rechts tegenwoordig?
  Het grote verschil is denk ik een grotere gerichtheid op de belangen van het collectief door links en op die van het individu door rechts. Voor beide is wat te zeggen en het ene sluit het andere eigenlijk niet uit, maar het mag inderdaad niet doorschieten.

 50. @74 Dan vond jij de nazi’s blijkbaar ook links. Die kwamen ook op voor het collectief. Of is dat alleen iets van tegenwoordig?

 51. @75 Nee, nazi’s vond en vind ik niet links. Zij richten zich uitsluitend op de belangen van de individuen in de eigen groep. Links denkt aan de belangen van alle groepen en wil het iedereen naar de zin maken. Dat vind ik het mooie eraan. Dat sluit aan bij mijn mening, dat je in principe niemand mag uitsluiten.

 52. Vergelijkbaar met de jouwe blijkbaar, al keek ik even op van “tegenwoordig”. Want ik vind het verschil met vroeger niet echt groot, behalve dan dat links vroeger streefde naar dingen die het tegenwoordig probeert te behouden.

 53. @74
  Links bestaat niet meer in Nederland . Een definitie geven van links in Nederland kan niet met politieke partijen .
  De SP is een centrumpartij .
  Piratenpartij heeft een aantal linkse standpunten .

  Voor links moet je kijken naar Latijns-Amerika .

 54. @74, Cornelis, indien je vooral onder rechts de huidige neoliberalisme plaatst is de volgende wel waar:

  “Het grote verschil is denk ik een grotere gerichtheid op de belangen van het collectief door links en op die van het individu door rechts.”

  De huidige neoliberalisme is in alle opzichte de summum van de egotrippisme. “Ikke,ikke en de rest mag stikken”

 55. @79 Ik bedoel met “tegenwoordig”, dat ik het idee heb, dat de grenzen aan het vervagen zijn. Iig in de landelijke politiek. PvdA geeft toe aan neoliberalisme, de SP in zekere mate aan populisme. En GL, ach ja, GL …
  Ook xeno- en islamophobie is lang niet meer typisch rechts.

Reacties zijn gesloten.