Koerswijziging Krapuul

We bestaan nu, wat is het? Drieënhalf jaar. En we hebben al van alles geprobeerd en we zijn gewijzigd en noem maar op en het gaat weer veranderen.

Wat nu weer? Hoor ik u denken.

Welnu, we stappen af van onze uurlijkse update. We stappen af van het “hete nieuws”. Belangrijkste reden: heet nieuws bestaat niet meer in dit radiostille semi-Noord-Koreaanse vacuüm dat Nederland tegenwoordig is. Tweede reden is dat het aantal auteurs op deze site weliswaar behoorlijk groot is, maar vaak, meestal eigenlijk, hangt het van te weinig mensen af. Die moeten dan de hele dag op zoek naar interessante onderwerpjes, en dat in een tijd dat de reguliere media alleen maar berichten over Justin Biebers hond en dat het koud is.

We stoppen (voorlopig) dus met (verplichte) uurlijkse berichten die vaak alleen bestaan uit een linkdump of een quote.

Belangrijke verandering: we stoppen met het overnemen van stukken van elders. De zogenaamde “creative commons”. Reden: ik wil alleen nog maar unieke artikelen, van ongeveer 3 à 400 woorden.

Dus geen persberichten die niet uniek zijn, geen overgenomen blogs omdat ze zo fantastisch zijn, geen gastbijdragen die al elders verschenen zijn, geen verplichte piepkleine flutstukken van welk redactielid dan ook (mezelf uiteraard uitgezonderd), dus ook niet van wachtgeldzittende ex-PVV parlementariërs, omdat het zo bijzonder is dat zo’n uitvreter 6 zinnen kan schrijven zonder spelfouten.

En dus, helaas, ook geen overgenomen artikelen meer. De artikelen die we altijd overnamen van derden, o.a. abu-pessoptimist, doorbraak en socialisme.nu waren bijna altijd van zeer hoge kwaliteit, maar dat overnemen wijkt nu eenmaal te veel af van de “regel” dat we unieke stukken moeten hebben. Overigens is de “unieke stukken”-regel niet nieuw, alleen weken we daar te vaak van af omdat we blij waren dat we weer een uurtje konden vullen.

Of wij dagelijks voldoende (wat is genoeg) eigen artikelen van 3 à 400 woorden zullen hebben, hangt af van de diverse redactieleden en/of inzenders. De redactie kan ook altijd afwijken van deze nieuwe “regel”, wanneer de redactie dat nodig vindt. Dus wie weet verandert er wel bijna niks 😉

Veel schrijfplezier.

5 gedachten over “Koerswijziging Krapuul”

  1. Ik hoop dat het ‘nieuws’ nog wel blijft. Misschien niet uurlijks meer, maar wel minimaal een bericht of vier, vijf per dag. Verwijzingen naar interessante berichten elders, met een klein commentaar, is een voorname reden om deze site te bezoeken. Daarop kun je ook (je af)reageren. Bijvoorbeeld over Margaret Thatcher hoef je niet veel te schrijven, de reacties komen vanzelf wel.

  2. Ja misschien probeer ik wel dat wat uitgebreidere krapuliteiten alarm waar dan per aangebracht onderwerp gediscussieerd kan worden, dit was ik een jaar of 2 geleden al van plan.

    En dan bijvoorkeur zonder dat die berichten heel internet worden rondgestuurd want het voegt weinig toe als wij BREKEND de dood van Tatcher gaan zitten melden aan iedereen.

  3. Ik begrijp het allemaal volledig en in het teken van de aankomende festiviteiten moet men vooral wat rustig aan doen.

Reacties zijn gesloten.