Dit volk krijg het het koningsliedgedrocht dat het verdient

Decennia geleden was het nog volstrekt normaal om tegen de monarchie te zijn. Tegenwoordig ben je dan alleen maar een irritante spelbreker. Sterker nog, waarschijnlijk ben je dan een eenzame verwarde persoon. Met een uitzichtloos bestaan. Uiteraard zonder baan, want alleen personen met een baan hebben geen uitzichtloos bestaan.

De politie houdt een honderdtal uitzichtlozen in de gaten. Gevaarlijke eenlingen.

In elke buurt woont er wel eentje. Iemand die nooit buiten komt en nooit op buurtfeestjes komt. Zo’n gevaarlijke eenling hoeft niet per se gevaarlijk te zijn, maar wees gewaarschuwd.

De gevaarlijke eenling die nooit op buurtfeestjes komt is uiteraard een acuut probleem. Een speciaal team van politie, psychologen en een psychiater werkt aan de strijd tegen de gevaarlijke eenling.

De belangrijkste oorzaak van de niet op buurtfeestjes verschijnende gevaarlijke eenling is ook al bekend:

“Het onderliggende probleem is dat ze een sterke behoefte hebben aan zorg. Ze zijn al langere tijd op zoek naar een luisterend oor.”

En wat doe je aan mensen die een sterke behoefte hebben aan zorg? Nou, uiteraard richt je daar een speciaal politie-team voor op om ze in de gaten te houden.

Misschien dat er binnenkort wel een meldpunt voor gevaarlijke eenlingen komt, want die 100 man is natuurlijk het topje van de ijsberg.

Eén van die gevaarlijke eenlingen daar hoeven we trouwens niet “bang” voor te zijn; Erwin Lensink. De levensgevaarlijke waxinelichthoudertjewerpende eenling. Die zit weer eens achter slot en grendel en justitie heeft, uiteraard, zijn advocaat verboden om er over te praten. Stel je voor dat er iets gevaarlijks gezegd wordt.

Deze quote is ook leuk:

Meestal worden de bedreigingen geuit in handgeschreven brieven of in warrige E-mails

Warrige e-mails?

Heb je die tekst van dat idiote koningslied al gelezen? Over warrig gesproken. Er bestaan dus echt mensen die vinden dat Het Volk als één man zo’n bizar lied moet gaan zingen voor sprookjesfiguur Willem Alexander, die als enige verdienste voor dit land heeft dat hij ooit uit een superbelangrijke kut is komen kruipen.

De mensen die achter dit koningsliedgedrocht zitten zijn de ware gekken. De met vlaggetjes zwaaiende en zingende in oranje gehulde meute, díe is krankzinnig.

Niet alleen dit lied is een gedrocht, de monarchie is een gedrocht. Dit volk en dit land is een gedrocht.

Zo’n lied kan eigenlijk niet achterlijk genoeg zijn.

26 gedachten over “Dit volk krijg het het koningsliedgedrocht dat het verdient”

 1. Nou , niet voor niets dat bij het referendum voorstel het koningshuis buiten schot moet blijven .
  Ik acht kans reëel dat een meerderheid van de bevolking helemaal geen koning wil . Dat je bezopen in oranje amsterdam wil onderzeiken wil nog niet zeggen dat je iets met het koninghuis hebt

 2. ik ben de enige Nederlander dat het koningslied nog niet gehoord heeft . Ik ga kijken hoe lang dat me lukt .

 3. ik begreep de tekst ook niet echt . … niet duidelijk wat er nu bedoeld wordt . Dat alex zielig begreep ik en dat we goed voor m zullen zorgen .
  Koning als huisdier – ik denk dat dat het idee is .

 4. Ik heb het ook nog niet gehoord , denk ook niet dat ik het ga horen tenzij het me opgedrongen word.

 5. zullen we een wedstrijdje doen wie m het langst niet gehoord heeft?
  Ik heb geen tv of radio dus tot 30 april haal ik denk ik wel

 6. Ik heb wel tv maar die staat altijd af , de satelliet ontvanger heb ik zelfs uitgeleend voor onbepaalde tijd.
  Tot 30 april ga ik dus ook wel redden maar op 30 april zelf staan hier wat festiviteiten gepland op het dorps plein dus ik weet niet wat er op die dag gaat gebeuren..

 7. ik weet het ook niet maar binnenblijven is ook niet alles maar waarschijnlijk de lokale punkkroeg en daar zullen ze geen koningsliedjes gaan spelen

 8. @12: You’re on!

  Tenzij het koningslied een zeer gehaaide verzetsdaad zou blijken te zijn… zoiets als het kapsel van Hitler. (blindelings godwinnen rules)

 9. Ik heb hem gelukkig ook nog niet gehoord. Ik ga geen verdachte linkjes aanklikken (hint), tv kijken of radio luisteren. Met een paar boeken en cd’s erbij kom ik die tijd vast wel door… 😛

 10. De W van Woekerwinst de W van Werkloosheid
  De W van Wansmaak, van Werkelijk kutlied
  De W van Waffen-SS de W van Wilders
  de W van Waar dan, als er verschil is
  De W van Wetboek de W van Wietpas
  De W van Werpen met Waxinelichthouders
  De W van Weg met de monarchie
  1 middelvinger in de lucht, kom op, kom op

 11. @25
  Hartstikke jammer net, het liedje was precies van het nivo dat ze verdienden ……….. bagger

Reacties zijn gesloten.