Openbare lynchpartij makers Koningslied is schande voor het volk

Het woeste venijn en de blinde haat waarmee Het Volk de makers van Het Koningslied publiekelijk heeft gelyncht doet het ergste vrezen.

Dag en nacht roerde de trom en marcheerden de anti-Koningslied haathorden door de sociale media, om vervolgens de makers van dit mooie lied zonder mededogen te stenigen, hiertoe opgeroepen door haatgoeroe Nico Dijkshoorn.

De bespreking van de tekst van Het Koningslied op de nationale TV leek wel een rechtstreeks door Stalin geïnspireerd show-proces van Sovjet makelij. Hoe durft men te twijfelen aan de tekst van een lied Van Het Volk Voor De Koning!

John Ewbank
John Ewbank
Het begon positief. Het Volk wil een koning en dan krijgt Het Volk uiteraard een koning. Het Supercomité Nationale Inhuldiging was geboren.

Nationale superhelden, zoals Wijers, Krajicek, Van den Ende, Van Es en Aboutaleb, namen zitting in het comité. Dan weet je dat de maximale debiliteit die nodig is bij zoiets stompzinnigs als een “kroning”, in bloody 2013, gegarandeerd is.

Zo bedachten ze uiteraard idioteriën als “mijn droom voor ons land” en dat er een “koningslied” moest komen.

Blijkbaar was de componist, een zekere Ewbank, snel klaar, want hij vond een MP3 van 5 jaar oud in zijn la, van een reeds bestaande compositie die kennelijk nog plagiaat was ook.

Dit heerschap blijkt achter alle successen van Borsato te staan. Ik kan er niet over oordelen want ik weet mezelf al decennia lang geestelijk af te sluiten voor de successen van Borsato.

Wat we van de successen van Borsato konden weten, is dat een “lied dat te groot is voor Borsato” (woorden van de componist), qua stompzinnigheid vermoedelijk al het eerdere zou overtreffen.

Dit konden we ook zien aan het gezicht van de componist toen hij de melodie van het lied ten gehore bracht bij DWDD. Alsof hij ons voor het eerst het Tuba Mirum van Mozart liet horen.

Zoals ik eerder al op eloquente wijze betoogde, verdient dit achterlijke volk, in dit achterlijke land, met hun achterlijke “koning” een bijbehorend achterlijk lied.

Daarom is die massale verkettering van Het Koningslied met bijbehorende bedreigingen en wansmakelijke opmerkingen ook zo verontrustend. Gaat Het Volk straks het koekhappen, het zaklopen en het plee-werpen ook massaal uitkotsen? Gaan ze nu aan zichzelf twijfelen als ze met hun oranje toetertjes op straat lopen te hossen?

Is de carrière van John Ewbank en alle deelnemenden nu voorgoed geknakt? Moeten Gordon, Danny de Munck, BLØF, Jan Smit en Dries Roelvink met vervroegd pensioen na deze uitbarsting van volkswoede over stuitende wansmaak? Kan dit procedé niet vaker toegepast worden? En zo ja, op wie?

Je houdt je hart vast.

Toch roept de beerput die is opengegaan bij the rise and fall van Het Koningslied nog de nodige vragen op, zoals: wie is Daphne Deckers?

30 gedachten over “Openbare lynchpartij makers Koningslied is schande voor het volk”

 1. Een ‘echte’ Nederlander!

  https://twitter.com/spacecabbie

  “je moet je zelf gewoon voor je kop shieten (sic) achterlijke gek”

  “bij deze deel ik mee dat iedereen die mee gewerkt hebt aan het #koningslied dood gaat did weekend nog.”

  Ik mag hopen dat Justitie de twitterberichten/ feesboek nauwlettend in de gaten houdt.

 2. Dit soort twietjes is echt schering en inslag reken maar dat dit justitie helemaal geen reet interesseert.

 3. Beste J,

  Helaas moest ik Daphne Dekkers ook opzoeken, hoor ik nu niet meer bij Het Volk? Jessus en hoe moet dat dan verder?

  Mag ik Dijkhoorn nog wel lezen of krijg ik dan nog meer strafpunten? Wie is Dries Roelvink? En Gordon, is dat niet een merk gin? En Borsato is een Italiaans hapje? En wat is in gotsnaam pleewerpen? Is dat wat Teeven doet?

  Je ziet, bovenstaande roept veel vragen op.

  Ik vind je commentaar op de bedenkers van alle feestelijkheden en Het Lied wel weinig afbrekend, dat kan veel beter!
  ;-))

 4. @5, want?

  In twee ‘tweets’ twee verschillende bedreigingen/ oproepen tot geweld. De eerste aan de auteur van dat liedje gericht; de tweede aan alle particpanten de boodschap dat ze dit weekend dood gaan.

  Er zijn mensen voor minder opgepakt.

  En dat het e.e.a. ‘schering en inslag’ is, op de ‘social media’, doet daar verder niets aan af.

  Of keurt er iemand hier, al dan niet verbaal, geweld goed?

 5. Ik keur het uiteraard niet goed maar ik denk dat dit niet eens telt als “dreigementen”. Een strafbaar dreigement is als je beschrijft wanneer en hoe je iets gaat doen, tegen wie en waar. En dan moet de persoon zich ook nog echt bedreigd voelen.

 6. ‘Het volk’ heeft precies zo gereageerd zoals juryleden bij al die song-contests reageren. Hard en direct op de man af en het liefst op een dermate manier dat de kijkcijfers hoog worden.

  Nu doet het volk het en dan gaan diezelfde mensen janken…. Tja, ik heb geen medelijden met Ewbank.

 7. @9, kan je even voorbeelden geven van juryleden die ‘precies zo’ hebben gereageerd, zoals het voorbeeld welke ik @1 gaf?

  Ik wacht af.

  Er is een groot verschil tussen het geven van, al dan niet positieve, feedback en het bezigen van dat soort ranzige (en zelfs bedreigende) taal.

  Los daarvan, blijkbaar vind jij het dus wel ok dat dit soort uitlatingen plaatsvinden. Gezien je opmerking: ‘nu doet het volk het/ geen medelijden’. Ik hoop dat je doorhebt, dat het nogal wat over jou persoonlijk zegt? En neen, dat is niet bepaald fraai te noemen.

 8. “Openbare lynchpartij makers Koningslied is schande voor het volk “. Ik vrees eerder dat deze hele hysterische gang van zaken het volk ís: Trash met een hoofdletter ‘T’.
  Vreselijk wat een land.

 9. Ten bate van de Oranjes werden de gebroeders De Wit gruwelijk vermoord .. wil het volk dit nu ook voor de makers van de wansmakelijkheid des koninklijke aarslickerije in den musicaale vorm ?? Geef het volk wat het wil !!!

 10. @10
  Dat is nou precies het nivo van omgang en waar op gecommuniceert word bij die programma’s.
  Niet alleen bij de commercielen trouwens , ook bij bv de vara kunnen ze er wat van.
  Nog niet zo lang geleden was “pimpen” trouwens een sexy werk woord om een voorbeeld te stellen.

 11. Trouwens , beroeps diaree verbalist nico dijkshoorn gaat 6 maanden twitter onderduiken heb ik begrepen.
  Waarom precies is me onduidelijk omdat ik die troep (om die reden) niet meer volg/kijk.
  Hij is trouwens niet de eerste vara prominent die dit doet.
  Misschien moeten ze maar wilders gaan stemmen daar omdat die vind dat je moet kunnen zeggen wat je wil.

 12. Re#14
  Hele volkstammen rijden nu in een pimp zilveren auto.
  Vorig jaar zomer zag ik een oude knar in een zilveren mercedes cabriolet met een oude tang er naast rijden , en dan vraag ik me af of die figuren eigenlijk wel snappen waar die trent vandaan komt en waar ie voor staat , ik denk dat hij slechte zaken zal doen als je zag hoe die tang er uit zag.

 13. @14, voorbeelden waar bij die programma’s ‘precies zo’ wordt gecommuniceerd? Zowel bij de Vara, als ‘de commerciëlen’?

  Ik refereer nogmaals @1

  Kom maar op, met je aantoonbare voorbeelden.

  @16, jij bent degene die de link legt tussen “pimpen” en een, notabene willekeurige, Mercedes cabrio. Je hebt die “oude knar” en die “oude tang” zeer waarschijnlijk niet eens gesproken; laat staan dat je ze persoonlijk kent. En dus kan je hun motivatie om die auto aan te schaffen niet weten.

  Nogmaals: jijzelf legt de associatie tussen die auto en pimpen en probeert nu op een uiterst beledigende en schandalige wijze deze mensen weg te zetten. Je bent een onzeker pubertje?

  Overigens zonder dat ze de mogelijkheid hebben om tegen je hier gedane uitspraken in te gaan…

 14. Ieder land krijgt de cultuur die het verdient. En bij ons is dat een allegaartje van vijftienderangs artiesten die op zenders als SBS-6, RTL-4,4,5,7 en 8 als afgoden worden vereerd door hersenloos klapvee.

 15. @Marc
  Een tijdje geleden krijste john de mol nog een ex idol jury lid toe dat hij een eikel was in een van zijn eigen dagbladen (of iets in die strekking) , er werd ook met de rechter gedreigd.

  ” Je bent een onzeker pubertje?”
  Nee.

  “Nogmaals: jijzelf legt de associatie tussen die auto en pimpen..”

  Nee allerminst.

 16. @22, voorbeelden waar zij datgene uitten, wat jij eerder zo stellig beweerde. Zowel bij de Vara, alsook ‘de commerciëlen’. Van ‘precies’ zo’n strekking als ik bij @1 al aangaf. Zoals verzocht.

  Als je dat (zeer waarschijnlijk) niet lukt, leg dan eens die latere ‘eikel’ uitspraak (of ‘iets’ van die strekking? WTF!) naast meerdere personen dood te wensen – al dan niet met een kogel, via zelfdoding.

  Je verzint ter plekke wat, en neemt dat alszijnde waarheid aan. Ga je schamen.

  “Nee allerminst.”

  Dus jij kent deze mensen peroonlijk? Je hebt deze mensen persoonlijk gevraagd waarom ze in “zo’n auto” rondreden? Gast, ik kan tig redenen bedenken waarom men in een zilverkleurige Mercedes cabrio rond gaat rijden. Alle los van enig ‘gepimp’.

  Mocht je deze mensen (zeer waarschijnlijk) niet persoonlijk kennen, vraag jezelf dan eens af of het mogelijk broer en zus waren. Buurman en buurvrouw? Neef en nicht? Kon je van die afstand de bankrekeningen bekijken van hen? Ben je op de hoogte van de reikwijdte van hun mogelijke netwerk(en)?

  Je zag twee oudere mensen (geen tangen of knarren!) rijden in een auto, en daarbij sloeg je fantasie -zeer waarschijnlijk- op hol, gelijk een gemiddelde puber.

  Ik laat mij verder maar niet uit over projectie & frustraties, en dies meer…

 17. @23
  Met vleierij alleen kom je er niet.

  Terug naar waar het om begon , het nivo wat op radio en tv te zien is is niet veel hoger van de gemiddelde twitter scheldkanonade.
  Jijzelf bediend je ook van terminalogie die zich niet ver van het nivo van de twitter die je veroordeeld bevind.

 18. @24 Voorbeelden vroeg ik om. Heb geen zin om aan je omkeerspelletje mee te werken.

  Namen en rugnummers, graag. Wie van zowel de Vara als bij ‘de commerciëlen’ hebben zich precies zoals @1 uitgelaten? Wie van hen heeft anderen publiekelijk de dood toegewenst?

  Jij stelt; dus toon jij aan.

 19. @26
  Terror jaap , nico dijkshoorn , theo maassen , gudo wijers (die zei het enkele keren letterlijk als je dan toch letter gaat neuken), jimmy saville , rupert murdoch , etc etc.
  Kom nu niet aan met de stelling dat ze niet knetter gek zijn bij de mainstream media dat is echt belachelijk.

 20. @28 beide zijn een intergraal onderdeel van onze cultuur en dienen daarom monumentenstatus te krijgen , Nederlands collectief onvermogen om goede liedjes te schrijven én de Nederlandse hatelijkheid …

 21. @27, dat zijn namen en géén voorbeelden. Gezien je het zelfs internationaal wil spelen, doe dan ook even voorbeelden geven waar Jimmy Saville en Rupert Murdoch zulks wangedrag toonden, zoals het voorbeeld van @1?

  Ach, weet je, laat maar. Uiteindelijk is het niet meer dan stompzinnig geneuzel wat je uit. Aanname op aanname stapelen, om dit als “waarheid” te verkondigen. Medelijden, dat heb ik met je. Tijd om eens met die grijze massa in je bol te gaan werken i.p.v. je onderbuik.

  Prettige dag verder.

Reacties zijn gesloten.