Een uitgestoken hand

Waar moeten we heen in dit land met al die uitgesproken meningen. Ik ben ben een nazi, jij bent een NSB’er. Enzovoorts.

Ik ben uiteraard zelf in hoge mate schuldig aan de polarisatie in dit land, and proud of it. Ik beschouw mijzelf als iemand die tenminste keihard (uiteraard virtueel) terugslaat en niet zielig in een hoekje gaat zitten bibberen terwijl hij (minstens 10 jaar lang) geschoren wordt.

Ik hoef niet alles te pikken van jullie, en uiteraard hoeven jullie niet alles te pikken van mij. Toch zullen we met zijn allen samen door een deur moeten, in dit land. Of niet soms?

Er zijn mensen die schreven mij honderden onaangename e-mails in 3 dagen tijd. Er zijn mensen die hebben maanden in onze redactiechat zitten trollen. Er zijn mensen die al jarenlang op deze site proberen te trollen via russische en amerikaanse proxy-servers.

Het is een kwestie van fatsoen, als je op iemands site zit, dat je hem niet continu probeert verdacht te maken of uit de tent te lokken. Dit lijkt me evident. Ook vertellen dat ik Hitler ben, of Stalin, blijkbaar lucht dat op, ik kan er de toegevoegde waarde niet van inzien.

Maar ik word er (denk ik) tegenwoordig ook niet meer warm of koud van als mensen dat doen. Althans, dat lijkt me interessant om eens te bekijken.

Iedereen die hier de afgelopen jaren de mist in is gegaan is op de hoogte van onze HUISREGELS.

Doe eens gezellig mee
Doe eens gezellig mee
Deze blijven, uiteraard, onverkort van kracht. Al worden deze tegenwoordig iets minder strak gehandhaafd, met name gezien het “on topic” gedeelte. Dit ligt aan het feit dat we tegenwoordig niet meer voor iedere scheet een apart topic hebben, zoals onlangs aangekondigd in ons nieuwe beleid. Dan ontkom je bijna niet aan off topic bijdragen.

Dus, iedereen, ook de personen die al 20 keer geband zijn, is weer van harte welkom. Wil je een bijdrage leveren aan de discussie, heb je iets zinnigs te melden? Doe mee.

Ik ben benieuwd wie de uitgestoken hand op pakt zonder direct te gaan gillen dat ik Adolf Hitler ben.

Kom je een ouwe rekening vereffenen dan krijg je uiteraard je ban meteen weer terug. Deze uitgestoken hand geldt alleen voor mensen die zich conform elementaire fatsoensregels (= zie ook onze huisregels) willen gedragen, en normaal meepraten. Ik ben niet op zoek naar mensen die mij per se willen affakkelen, maar ik ben een softie en geef mensen wel altijd graag hun 22e kans.

Waarom ik dit doe? Nou we moeten toch samenleven of niet soms? Laat voor de verandering eens zien dat jij er ook zo over denkt.