Willem-Alexander en de 30.000 lijken waarover hij zijn bek moet houden

Vuiligheid
Vuiligheid
Bietje geschiedenis.

Jorge Zorreguieta, vader van Maxima, was in de jaren 70 van de vorige eeuw een van de belangrijkste leden in de Argentijnse junta van Videla. Hij deed immers landbouw en veeteelt, en dat was toen (en nu nog steeds) het belangrijkste export-product van Argentinië. Daar zullen ze dus heus geen kneusje voor ingehuurd hebben. Geen onwetend speelballetje van de geschiedenis. Videla was aan de macht gekomen middels een coup en Zorreguieta was betrokken bij de voorbereiding van deze coup, zo toonden gezaghebbende journalisten María Seaone en Vicente Muleiro aan in hun biografie van ex-dictator Videla aan de hand van honderden getuigenissen en vele documenten.

Daarnaast stelden zij vast dat Zorreguieta tijdens zijn werkzaamheden voor de Argentijnse dictatuur onmogelijk níet op de hoogte kan zijn geweest van de 30.000 moorden op linkse mensen die tijdens de Vuile Oorlog plaatsvonden.

Het is onmogelijk dat ze niet op de hoogte waren. Weliswaar kregen ze de operationele details niet te horen, of de namen van de ontvoerenden, maar onder meer via de militaire gedelegeerden op hun departement wisten ze exact wat er aan de hand was.” (NRC)

Ook kwam in dit boek Videla aan het woord middels interviews waarin hij toegaf dat deze moordpartijen hadden plaatsgevonden.

Vaak wordt onder rechtse mensen besmuikt gegniffeld over de gebruikte methodes, o.a. het levend uit een vliegtuig gooien van linkse mensen, boven zee. Blijven ze humoristisch vinden.

Dus ja toen in 2001 in Nederland bekend werd dat Willem-Alexander het met Maxima ging doen, ontstond er wat reuring in Nederland over het foute karakter van de pa van Maxima. Dit kwam o.a. ter sprake bij een werkbezoek in de USA:

“Wat vindt u van de commotie in Nederland rond de vader van uw vriendin?”Het gezicht van de kroonprins verstrakt. Hier wil hij niet over praten. Het gesprek gaat over zijn werkbezoek. Natuurlijk volgt hij de discussie in Nederland wel, zegt de prins. En dan komt plotseling – als een duvel uit een doosje – de brief. De pers moet maar eens in La Nación van 27 februari kijken. Daar staat in een ingezonden brief dat “de interviews” niet hebben plaatsgevonden. Welke brief? Welke interviews? Welke schrijver? Dat laatste zegt de prins niet te weten en voor de rest geeft hij geen toelichting (NRC).

Nou die ingezonden brief was dus een of andere achterlijke inzending van ex-dictator Videla. Waarin hij uiteraard alles ontkende en wees naar links-extremisten die het land in gevaar hadden gebracht waardoor Videla wel móest optreden, hetgeen hij dan ook op heldhaftige wijze had gedaan.

Dat gezeur over dat gedoe in Argentinië met die 30.000 doden moest maar afgelopen zijn, aldus Willem-Alexander. Het was maar “een mening”. Er waren ook andere meningen, aldus Willem-Alexander, en daarom wees hij dus op die brief van de ex-dictator, die overigens vorig jaar nog tot 50 jaar cel is veroordeeld. Blijkbaar was er toch meer aan de hand dan een mening.

Willem-Alexander kreeg vervolgens van toenmalig premier Wim Kok opdracht om zijn bek te houden over Argentinië en dat is dus wat Willem-Alexander sindsdien altijd gedaan heeft.

Voor zo iemand sta jij dus binnenkort op straat te huppelen met je vlaggetje, je hoedje, en je toeter.

7 gedachten over “Willem-Alexander en de 30.000 lijken waarover hij zijn bek moet houden”

  1. Die dikkop die volgende week een feestje heeft, past precies bij het weerzinwekkende karakter van ‘zijn’ volk: zwaaien met hoedjes, toetertjes en vlaggetjes en bek houden over 30.000 doden waar niemand zich een moer voor interesseert op een paar na.
    Want reken maar dat ook het gros van het plebs, als het al weet heeft of een mening heeft over wat er toen gebeurde, net als die eikel ook vindt dat ‘het maar een mening’ is.

  2. Overigens is dit de reden waarom ik als ik het over Neerland’s nieuwe soeverein heb (kots) ik naar hem zal verwijzen als ‘Willem die dertigduizend vermoorde Argentijnen ook maar een mening vindt Alexander. Dan weet u over welk fraai heerschap ik het heb.

  3. De oranjes hebbn al vaker laten blijken ,er geen moeite mee te hebben omtrend het handelen van foute regime,s Er bleek ook al dat maxima,s opa betrekkingen onderhield met figuuren van nazi orgine .Aangezien bernard daar logeerde in de oorlogs jaren ,toen hij stiekem een onderhoud had met enige bonzen van die kliek .

  4. Oh lol…@1 linkt even naar een site van/ voor & door complottertjes. Tief die meuk toch uit je bladwijzers. Aangezien deze voornamelijk foutieve informatie verspreidt. Maar ja, het voedt de onderbuik zo lekker voor sommigen.

  5. Godverdomme als je dit leest zou je toch zo maar een PGE worden ……….. Potentieel Gestoord Eenling trouwens.

  6. Bilderbergtuig heeft meer bloed aan zijn handen en probeert via NWO totale controle over alle burgers te krijgen.

Reacties zijn gesloten.