Gaat KKK Kabinet Bruin I de Kontvoddentax invoeren?

Bij Trouw een aardig stuk over de de bezuinigingen die Wilders moet gaan slikken om KKK Kabinet Bruin I mogelijk te maken. Weliswaar zal hij wat scoren op “linkse hobby’s” zoals bijvoorbeeld ontwikkelingshulp echter dit is maar een fractie van wat er volgens VVD en CDA bezuinigd moet worden. De allergrootste hap bezuiniging zal worden genomen uit de verzorgingsstaat.

En laat de verzorginsstaat nou net een reden zijn waarom een hele lading Henken en Ingrids op de PVV gestemd hebben. Dat Wilders geen probleem heeft om zijn principes door de plee te spoelen is wel bekend maar de vraag is hoe geniaal Henk en Ingrid hun Leider straks vinden als hun oma niet een 24-uursluier krijgt, maar een 48-uursluier, met dank aan VVD/PVV/CDA.

Bezuinigen op massaimmigratie zal niet lukken want die bestaat (al jaren) niet (meer). Nog zo’n mythe waar Henk en Ingrid massaal zijn ingetrapt.

P.S. de credits voor de geniale vondst “kontvoddentax” gaan geheel naar collega-blogger Huib.

5 gedachten over “Gaat KKK Kabinet Bruin I de Kontvoddentax invoeren?”

 1. Maar reken maar dat de rechtse hobby van het jagen op vluchtelingen en immigranten een leuke hap van onze belastingcenten zal mogen kosten.

 2. Het Volk heeft gesproken, dus laat ze het lekker voelen. Ik begin moe te worden van het idee dat Henk en Ingrid zelf niks kunnen. Dit is het kabinet dat ze willen. Vrije Markt en zo, maar dan moeten ze niet achteraf zeuren dat hun moeders/ oma’s in een luier rondlopen.

  PS . die 24-uursluier was geen plan van de PvdA ❗

 3. PS . die 24-uursluier was geen plan van de PvdA ❗ ?

  Nee, schijn bedriegt: het waren de neo-liberalen van de VVD die met doorgeslagen privatiseringen de bijl in de wortels van onze zorginstellingen sloegen. En toen?

  De VVD gaf na de privatiseringen de besturen van zorginstellingen, meestal PvdA’ers, een stoomcursus graaien voor beginners. En zo is het gegaan.
  Opa Henk en oma Ingrid moeten eerdaags niet piepen als hun luier niet op tijd is verschoont. De ramp kwam van rechts.

 4. Rechts of Links de schuld geven van de afbouw van de verzorgingsstaat is eigenlijk wat slapjes .. De PvdA had zonder steun van andere partijen , waaronder de ARP en soms de KVP ( toch voorlopers van het CDA ) nooit kunnen opbouwen … Maar de VVD had zonder de passiviteit van Links en de Neo-liberalisatie en Collaboratie van de PvdA nooit zoveel privatisering en besparing kunnen doorvoeren …

  Groot gedeelte van de Schuld is bij de “baby-boom sell-outs ”
  Waar de pre-WO2 generatie allerlei rechten creeerde zijn het degene die na de tweede wereldoorlog opgroeide die na een eerst “linkse periode ” zich lieten inpakken door “het systeem “en de programmaas waar ze vaak zelf via studeerde, of in Clintons geval overleefde, begonnen af te breken ..
  Ik noem Clinton omdat het geen Nederlands maar een Internationaal verschijnsel is .. Bill “killde ” ten bate van een Noord Amerikaans vrijhandels verdrag voor een belagrijk gedeelte het sociale programma dat zijn moeder in zijn vroege jeugd geld voor kleine Billie’s eten had gegeven ..
  In Engeland sneed “New Labour ” onder Tony Blair haast meer in de rechten en voorzieningen dan de conservatieven ooit durfde , In Nederland was het Wim Kok die in een draai die mijns inziens de trompetter in “Die Blechtrommel ” benaderd ziel en zaligheidheid verkocht aan de VVD en daarvoor later met een paar lekker vette comissariaatjes beloond werd , Als de PvdA zichzelf serieus had genomen als Linkse Partij hadden ze die farizeër al lang geroyeerd … Paars was uiteindelijk minder sociaal dan een PvdA -CDA cabinet geweest zou zijn …

Reacties zijn gesloten.