Voor 20 euro bepaalt u of kabinet Bruin 1 er komt!

Onderstaand bericht is met toestemming overgenomen van Partijvoorhetfatsoen en verscheen eerder op zijn/haar website.

Eerder berichtte ik al dat de invloed van Maxime Verhagen binnen het formatieproces ondemocratisch hoog is. Hij heeft nauwelijks mandaat om namens het CDA te onderhandelen, maar doet dat wel. Het feit dat hij aantoonbaar eigen belang heeft doet er in de democratie blijkbaar niet toe.

Vandaag komen er wederom berichten dat de democratie binnen het CDA, en daarmee binnen Nederland, nog eens verder uitgehold blijkt. Het ledenaantal binnen het CDA groeit, ondanks de vele opzeggingen van teleurgestelde CDA-ers. Dit duidt erop dat mensen een stem willen kopen voor het aangekondigde congres, waar het CDA een definitief ja of nee tegen Bruin 1 zal geven. En wat leert de CDA-website ons. Voor 19,95 euro bent u lid en binnen 5 dagen heeft u stemrecht voor o.a. de congressen. Het wordt dus alsof de Nederlanders alsnog naar de stembus gaan. Alleen moet u er nu 20 euro voor betalen als u dat er voor over heeft. Heeft u dat er niet voor over, dan blijkt u stem op 9 juni opeens minder waard. Stemde u strategisch op Job Cohen? Weggegooide kans. Echt strategisch stemmen kan alleen op het CDA-congres.

Tja, de democratie had al schade opgelopen door de trend dat de tweede kamer verkiezingen worden beheerst door strategische stemmen. Nu blijkt dus dat de werkelijke strategische stem gekocht kan worden. Prijs: 20 euro. Waar: aan het CDA-loket. Welke uitholling van de democratie kunnen we hierna verwachten?

Naschrift Redactie: het is wel te hopen voor de nieuwe leden dat dit congres 8 weken op zich laat wachten. 😀

4 gedachten over “Voor 20 euro bepaalt u of kabinet Bruin 1 er komt!”

  1. Als het zo simpel lag, dan werd de rest van Nederland even lid van het CDA, stemt vervolgens; NJET en keert huiswaarst.

Reacties zijn gesloten.