Gehavende VVD hangt in de touwen

VVD-campagne
VVD-campagne
Mocht er ooit iemand de VVD vertrouwd hebben, dat vertrouwen is nu weg. Dit vertrouwen terugwinnen is een onmogelijke opgave. Er is geen hond meer die nog iets van een VVD’er aanneemt. En dat is mooi.

Rutte won de verkiezingen met leugens. Iedereen weet dit nu. De VVD veegde hun gat af met werkelijk ALLES dat ze hun kiezer beloofd hadden. NIETS waarvoor een kiezer op de VVD zou stemmen is uitgekomen. Integendeel. De lijst met belachelijke mislukkingen is EIN-DE-LOOS. Normaal komt de VVD daar altijd mee weg. Maar nu zie je toch duidelijk het einde naderen:

Frans Weekers bleek een ongegeneerde graaier en liet zich fêteren door Jos “The Godfather” van Rey (óók VVD, remember?) met een reclame-zuil van 30 meter hoog te zijner glorie. Noord-Koreaanse proporties zijn dat. Maar nu bungelt hij dan toch.

Fredje Teeven liet, dat is voor rechts altijd een feestje, een asielzoeker kreperen, en sterven. En moest even voor de show door het stof. Het “grappige” is, dat er net in die week een asielzoeker die een dorststakinkje hield, plotseling een verblijfsvergunning kreeg van Teeven. Nóg een lijk kon hij er even niet bij hebben.

Toen Voordewind van de CU dat even bespreekbaar wilde maken in de Tweede Kamer, tijdens het debatje van Teeven, begon kamervoorzitter Miltenburg (óók VVD) te krijsen “NEE NEE NEE dat sta ik niet toe” en ontnam hem het woord. Toen de kamer wilde vergaderen over de positie van Weekers met betrekking tot “de bulgarenfraude”, rende Miltenburg huilend de kamer uit, aldus het democratische proces frustrerend.

Tussendoor lieten (uiteraard anonieme) VVD’ers nog even lekken aan de pers dat de tijd van compromissen met de oppositie voorbij was, vanaf nu werd het slikken of stikken. Deze mededeling werd terecht met gehoon ontvangen. Wie denken ze wel dat ze zijn? Hoe is het ook al weer afgelopen met die partij van “we rule this country”? “Een beetje dom” zou “koningin” Maxima zeggen.

“Natuurlijk blijft Miltenburg”, aldus Rutte, op een persco die GODDANK (voor Rutte) alleen maar ging over oranje-liedjes zingen, en bloemen neerzetten in de Nieuwe Kerk, vlaggetjes ophangen, ter ere van de kroning van Prins Pils.

Nu even rust. Nu even niks. Het wordt steeds duidelijker waarom onze “volksvertegenwoordiging” en onze “regering” zo godsgruwelijk veel vrije tijd heeft. Zo krijgen ze regelmatig wekenlang om hun straatjes schoon te vegen en hun schandaaltjes onderling uit te ruilen. Ze zouden eens moeten doorwerken en conclusies trekken. Nee, dat kunnen we inderdaad niet van ze verwachten.

Inmiddels hangt de VVD nu dus lamgeslagen en puffend in de touwen. Hun eigen verdienste. Hebben ze genoeg aan 2 weken uitstel van executie? Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar hun bloedbroeders, de PvdA die volgens velen ook al op sterven na dood is, met fractievoorzitter regerings-cheerleader Diederik Samsom voorop, zullen keihard vechten om deze geïmplodeerde VVD in het zadel te houden.

Of de PvdA-leden dit blijven pikken is de grote vraag.

30 gedachten over “Gehavende VVD hangt in de touwen”

 1. De VVD allemaal teflon don’s elke motie of aanklacht valt van ze af en ze kun gewoon doorgaan. De VVD is totaal niet de partij van alle Nederlanders. Het is net of een vreemde mogenheid ons land heeft bezet. Buitenaards bijna.

 2. Wat kunnen we doen om de VVD uit de touwen te halen? Een suggestie is misschien om nog wat asocialere plannen te presenteren? Het voorbeeld van grijpen, grijpen en nog meer grijpen is toch aantrekkelijk.

 3. De integriteit van VVD muts van Miltenburg kón helemaal niet in twijfel getrokken worden want zij is net als elke VVD’er per definitie niet integer.
  Integere mensen willen niets met dergelijk uitschot te maken hebben.
  En wat de club van Diederik Henneicke Samsom en
  Hans kopgeld Spekman betreft: laten we hopen dat die ook spoedig ter ziele is.

 4. Volgens mij moet het wel kunnen lukken om die Van Miltenburg uit die stoel te pesten, die kan helemaal niks hebben.

 5. Deze arogante muts is door haar optreden zeker aan te schieten .Ze is zeer wel partijdig ze weet het alleen niet goed te verbergen ,zoals al vaker gebleken .En daarop is ze te pakken .Buma,was de eerste die haar daar oop aanviel .Nu de rest nog .

 6. @5 De oplossing is simpel, snij de touwen door, vallen ze wel uit de ring en kan het publiek met ze afrekenen.
  PvdA en VVD is net een vlooienplaag, niemand die ze nog wil.

 7. @10 waarom reageer jij middels anonieme proxy? Dit is niet toegestaan. Kappen er mee dus.

 8. @ 12 Waarom we reageren Tim omdat het zoveel beter kan. Maar ik moet zeggen dat het boe roepen zoals ze dat in Engeland doen helemaal niks is.

  Toch moet de VVD worden bestreden omdat ze in werkelijkheid een te klein deel van dit land representeren en wel alle macht willen hebben en daar is die voorzitter een voorbeeld van. Waarom blijven al die VVDers zitten de ene motie en aanklacht (gegrond) na de andere van zich af laten glijden.

  Die PVDAert heeft wel zijn biezen gepakt na zijn rechtse gegraai.

 9. @15 Moeilijk te begrijpen dat je dan diezelfde mensen de macht in handen wilt geven door als anarchist de bestaande machtsstructuren af te breken en de zeggenschap bij het volk te leggen.

 10. Het succes van de VVD is hetzelfde succes als dat van Thatcher en Reagan: kleinverdieners ervan weten te overtuigen dat het een goed idee is in het belang van grootverdieners te stemmen.

 11. @10, Nog eentje die om zijn stupiditeit aan de man te brengen, wijst naar anderen. Doet Diederik Henneicke Samsom van de Partij van de Apartheid ook:
  Diederik Samsom‏@diederiksamsom27 april
  @ErwinThie in vele landen om ons heen is verblijf zonder verblijfsvergunning een strafbaar feit.

  Hullie doen het ook. Ja maar bij hullie….
  Wordt om te beginnen eens een keer volwassen….

  @17, en dat is nou precies de reden waarom ik de democratie niet echt super vindt. Precies om wat Laurent zegt. Ik vind dat stupide mensen als @17 zich niet met grote mensenzaken moeten bemoeien. Komt niks dan narigheid van.

 12. @14 Tim is van mening dat de VVD inderdaad een kleine elite vertegenwoordigt en vraagt zich af waarom die partij dan toch 2x als winnaar uit de bus is gekomen. Hij trekt in twijfel dat dit komt door de leugens die zijn verteld en vraagt zich af of er dan zo dom is gestemd.

  Vervolgens blijkt dan dat Tim zelf van mening is, dat de mensen helemaal niet dom hebben gestemd. Maar hij laat het wel achterwege om te verklaren waarom zoveel mensen op een partij hebben gestemd die -nota bene volgens hem zelf- slechts de belangen van een kleine elite behartigt.

  Dat moet voor een verstandige kiezer zoals Tim dan toch geen enkel probleen zijn?

 13. Reageren vanachter een anonieme proxy is NIET TOEGESTAAN. Sukkel. Ik zeg maar zo als de HUISREGELS hier jou niet bevallen dan donder je toch gewoon lekker op?

  Wat is jouw probleem? Wie ben jij en waarom reageer jij middels een anonieme proxy?

 14. @28 Ach, de wetten en de regels worden voortdurend herschreven, onder andere door de VVD, moet je maar denken. En waarom? Omdat de oude regels niet het gewenste resultaat opleverden natuurlijk..Dus ook dat is niets bijzonders.

  Doet jvdheuvel dit soort dingen op eigen houtje en volstrekt willekeurig? Nou en of.

  Maar nergens in de regels staat dat dit een democratisch blog is, of dat jvdheuvel zich ook aan regels zou moeten houden. Dus waar klaag je over?

Reacties zijn gesloten.