Twee levensgevaarlijke eenzame gekken gearresteerd op de Dam

Het betreft republikeins activiste Joanna (bekend van haar vorige aanhouding toen ze op staatsgevaarlijke wijze “weg met de monarchie, het is 2013” op een stukje karton had geschreven met stift), en Hans Maessen van het Nieuw Republikeins Genootschap. Blijkbaar was hen door de Polizei te verstaan gegeven dat ze moesten optiefen en toen ze dat niet deden heeft de Gestapo ze afgevoerd in een busje. Reden onbekend. Waarschijnlijk omdat ze een samenscholing groter dan 1 persoon waren. In Noord-Korea volgen ze met belangstelling hoe wij in Nederland omgaan met dissident geluid.

De politie ontkent:

Hier lopen ook nog een paar demonstranten.

Update: politie biedt excuses aan en voert de mensen nu af naar Waterlooplein. Misschien een hekkie er omheen zetten met uitkijktorens. Ze hadden “10.000 van hun beste mensen” ingezet maar blijkbaar ligt de lat bij de politie niet erg hoog.

Update 2, beelden arrestatie. Kijk hoe zielig dit land is geworden.

59 gedachten over “Twee levensgevaarlijke eenzame gekken gearresteerd op de Dam”

 1. Is die helicopter misschien even een “argentijntje” aan het doen? je kan tenslotte tegenwoordig van debiel rechts en idioot pvda-links van alles verwachten!

 2. En terecht, Stalin bijeenkomst was een paar straten verder, optiefen met die lui! Ben ook blij te zien dat er maar zo weinig van die enge lui zijn en dat het er steeds minder worden. Wordt ons mooie landje toch weer wat mooier.

 3. @3
  Laat me raden. u bent een adolf adept? Iets in de trant van “wie niet met mij is moeten we uitroeien”! Zoiets? U bedoelt “hoe bruiner, hoe mooier”? U bent opgevoed in de “Schalkhaartraditie”?

 4. @4 zou je wel willen he. Dat is makkelijker te accepteren, iemand demoniseren. Het nazi-tijdperk erbij halen (Stalin is vergeven?) Volkert v/d Graaf een warm hart toedragen. Alles is slecht: politie, leger, telegraaf, koningshuis zelfs tv programma’s als Paul&Witteman enz. Hoe kun je nu gelijkheid nastreven als je precies hetzelfde gedrag vertoon. Voor jullie gelden blijkbaar andere regels? Triest!

 5. Nee je moet niet zo zwakzinnig en off topic zitten lullen anders schoppen we je er (weer?) van af.

 6. Sorry hoor JvdH maar Links is een gewaardeerde reageerder hier. Nou moet je hem niet ineens van het forum gooien om die ene @4 zwakzinnige off-topic ad-hominem reactie van hem. Geef hem gewoon een waarschuwing en het voordeel van de twijfel zou ik zeggen.

 7. Perfecte timing van de politie, demonstantje incl bordje verwijderen precies lang genoeg zodat dit niet door de koninklijke familie gezien kan worden.
  Daarna excuus aanbieden, en demonstrantje weer terugplaatsen, meesterlijk zet!
  Hier hebben ze graag een excuus voor over.
  Slim plan, strakke actie, briljant uitgevoerd !
  En in het crisis centrum lachen ze zich een bult, 1-0 voor ons juichen ze !

 8. @6
  Nee hoor Johan Goebels! Niet alles en iedereen is slecht. Alleen lieden zoals jij en je soortgenoten welke jij zo treffend benoemd zijn slecht. Misdadig slecht zelfs! Beviel het niet meer onder je steen? Jullie zien je kans schoon om jullie extreem-rechts,zeg maar nazi, ideologie weer eens uit te brallen? Gaat niet lukken herr obergefreiter! Volgzaam en gedwee zoals PVV geteisem zijn wij niet meer. Wij denken na en zien de gevolgen van bruin gedachtengoed zoals uitgedragen door Wilders en gedoogd en ondersteund door uitvaagsel wat zich onze bestuurders noemt!

 9. Op dit forum is dus geen enkele vorm van discusie, alles word hier op de man gespeeld schijnbaar, en de moderator doet nog leuk mee ook ?
  vriendelijke groeten en tot nooit meer 🙁

 10. @12
  U verwart bruin gebral met discusie. Geeft niet, gebeurt wel meer bij gedoogconstructie’s. U vindt het afbranden van bruingedachtengoed “op de man spelen”? Ik vind dat dit nog lang niet genoeg gebeurd! Geef de slopers van sociaal gevoel en medemenselijkheid gewoon een koekje van eigen deeg! Niks voorzichtigheid, onder uit de zak moeten ze hebben! Anders wordt er helemaal niet geluisterd naar wel goedwillende mensen! Ikzelf erger mij gruwelijk aan het gedoe vandaag in Amsterdam. Gaat het gepeupel een beetje staan juichen voor notoire grootgrondbezitters en groot-aandeelhouders van bepaald niet om hun medemenselijkheid bekend staande Multi-nationals! De democratie “beschermen” noemen ze het afvoeren van een demonstrant welke bepaald niet wegloopt met de monarchie. Die wijze van “democratie bescherming” hebben vaker tot vreemde toestanden geleid. Spraken dictators na een staatsgreep niet woorden van gelijke strekking? Ik herinner mijn nog bijna woordelijk de gedachtenspinsels van Vileda, Pinochet, Bush Sr. en Jr. Allemaal beschermers van,sterker nog, brengers van democratie! Je zal afhankelijk zijn van dat soort beschermers! Maar niet getreurd, steek gerust uw hoofd in het zand en beschimp de berichters. Iemand die van niets wil weten en overal voor wegkijkt hoeft hier geen nietszeggende reactie neer te plempen. Daarmee bestrijd je extreem-rechts tuig met een heel hoog ik en de rest kan doodvallen-gehalte niet!

 11. @12 Met types als jij niet nee, die blijkbaar elk persoon met een afwijkende mening liefst door de politie afgevoerd zien.

 12. Waar is Wilders nu met zijn Vrijheid voor meningsuiting ?

  Zolang de PVV drones daar geen antwoord op gaan geven hebben ze geen recht van spreken.

  Ik denk dat we ons als mensheid beter druk kunnen gaan maken over echte koninginnen. Namelijk die van de bijen. Gaat namelijk niet zo goed met hen en daardoor zal het in de toekomst ook niet zo goed met ons gaan. Maar ach geld, macht en oranje franje is belangrijker.

 13. Nog even een feitje. Alle dictators door de eeuwen heen hebben meer van doen met rechts. Namelijk een klein groep graaiers dus ook Stalin gelijk aan Hitler en al dat andere gespuis parasiteren over de ruggen van anderen.

  Wisten de PVV drones ook dat voornamelijk rechts anti homo is en daarbij zelfs samen met moslims (ook rechts = religie) in optochten liepen bijvoorbeeld in Frankrijk.

  Kogels komen ook van rechts Breivik, Neo Nazies en al die relifanaten. Waarom noem ik relifanaten rechts omdat ze net als zij anti wetenschap, fact free, conservatief, vrouwonvriendelijk en homohatend zijn.

  Waar komt de PVV telkens weer met Volkert nadat we hier de NSB hebben dat zijn heel wat meer kogels van rechts namelijk. Volkert van der G die een kopstuk heeft doodgeschoten (en daar ben ik het totaal niet mee eens) waarna de hele LPF implodeerden. Breivik dood omstanders (kinderen) en veel meer in getal.

  Het doden van Pim F. is gedaan door een eenzame gek terwijl. Neo Nazies Duitsland rond trekken in groepen.

  Rechts blijft beweren dat gras paars is ipv groen.

 14. leon; jouw idee voor een goede samenleving is dus daar waar geen ruimte is voor mensen die rechts zijn (ruim de helft van de Nederlandse bevolking) Alles maar dan ook alles kwam en komt van rechts. Links wordt tot ziekelijke proporties de hemel in geprezen. dhr. jvdheuvel schreef laatst nog dat hij het liefst het hele koningshuis het land uit getrapt zag worden. Te pas en te onpas wordt Nazi Duitsland erbij gehaald, of ik dat niet verschrikkelijk vind maar wel even benoemd als Goebels of Hitler. Ga eens na bij jezelf hoe (a)sociaal je zelf bent. Er zit meer haat op dit forum dan je denk. Iets met een pot en een ketel…!

 15. Oranje nationaliseren en het land uit trappen is geen haat, is gewoon gezond verstand.

 16. Om met retoriek van Krapuul te reageren: Nazi Duitsland zou je een hoge functie aanbieden evenals een Wilders. Wat ik hier mee wil zeggen, het is precies hetzelfde denken alleen aan het andere spectrum. En dan is het ineens anders of beter?…nee…net zo erg!

 17. Met de arestatie van twee republikeinen ,heeft men laten zien welke kant het op gaat met dit land .En naderhand sorry zeggen ,na de balkon sessie ,dat dan weer wel .Laten de republikeinen maar even wachten hun tijd komt ,daar kan men op wachten .

 18. @23 Dapper antwoord. En ik heb niets met Wilders, in dat opzicht hebben jij en Wilders meer gemeen, even extreem fanatiek en kortzichtig. Oei ik hoor een ban aankomen.

 19. Ik hoef jou geen antwoord te geven. Jij gaat je vanaf nu wel aan de regels houden anders: The End.

 20. Waar komen die idioten toch ineens vandaan? Nu hebben ze vandaag hun dictatuur mogen vieren, en nog zeiken.
  Bar en boos.

 21. Idioot, zwakzinnig, Goebels, Hitler, misdadig slecht, Nazi zijn een paar van de opmerkingen die ik hier naar mijn hoofd geslingerd krijg. En dan ben ik een idioot. Maar goed, jullie als trouwe republiekeinen stonden natuurlijk wel bij die +- 100 demostranten in Amsterdam, toch? Kijk nu toch eens naar de hele dag, mensen vieren feest (bijna heel Nederland) het is mooi weer, een fijne dag. Waarom dan alleen maar dat negatieve, je hoeft er niet aan mee te doen. Het is geen verplichting. Maar hier klinkt alleen maar haat en negativiteit. Er wordt een ander alleen iets gegunt als hij/zij hetzelfde gedachtengoed aanhangt.

 22. misschien ben ik minder slim dan U, maar zeker niet slecht. Ik leer elke dag van iedereen of die nu Links, Rechts, Moslim, Christen, blank, donker. Ik word hier gelijk ‘slecht’ gemaakt.

 23. @30 ja, jij begint met een paar eenzame demonstranten gelijk eng te noemen en te vinden dat ze een paar straten verder hun Stalindemonstratie moeten gaan houden. Vandaar dat men hier een zeg maar minder dan extreem genuanceerd beeld van jou heeft gevormd.

 24. @27 we hadden vandaag veel aanloop via google. Ga er maar eens heen en klik op hun logo dan zie je waarom. Jammer hun super reclame voor ons is voorbij.

  Die johan45, ik heb het nog niet gecontroleerd maar het lijkt me iemand die weer te voorschijn komt sinds ik het spamfilter heb geleegd: het off topic gejammer en gejengel komt me bekend voor.

 25. @32:JvdH

  Ah, zo, ik koop gewoon dat hele googlegeval. Tijd voor een ander geluid : )

 26. Heb je het gezien? Echt keigoeie service van google. Ik dacht dat het weg was maar het is er nog steeds.

 27. @34:

  Gezien ja, eerder ook al, staat nu op derde plaats. Was een goed besteed omkooptientje.

 28. Keigoed en ik begon net een beetje te twijfelen aan de rationaliteit van google maar dat is weer opgelost.

 29. Het beste smoesje waar ze op konden komen na een hele dag denken was: de arresterende agenten waren verward. Ze zochten een biddende moslim met een Damverbod. Dat blijkt ook overduidelijk uit de beelden…

 30. Zo erg is het toch niet dat op de bewuste feestdag even geen tegengeluiden geduld werden? Op elke andere dag zijn deze geluiden welkom. Niet echt Noord-Korea dus, gewoon het bewaken van de feestvreugde.

  Klaas van K

 31. @41 Natuurlijk is dat wel erg! Wat is dat voor een nonsens?? Dat men uit het oogpunt van veiligheid grootschalige demonstraties op dat bewuste plein niet toestaat kan ik nog begrijpen, maar dat mensen een legitiem individueel protest tegen een door hen ongewenste staatsvorm op een essentieel moment daarvan niet mogen laten horen is volkomen fout. Het is geen carnavalsfeest (ook al lijkt het daar wel op), er wordt een nieuw staatshoofd aangesteld!

 32. Dit was toch allemaal vooropgezet? Van beide partijen.
  De actie van de politie zorgt voor veel binnenlandse aandacht. Ons imago als koninkrijk is in het buitenland bewaard gebleven. Iedereen blij toch?

 33. @41 Zo erg is het dus wel, als je tenminste de door jou zo verafgode Wilders moet geloven. Het is immers een rigoreuze inperking van de vrijheid van meningsuiting. Ze stonden niet te beledigen of te bedreigen, maar kwamen stil voor hun mening op.

 34. Wat een overtrokken beeld. De politie heeft een inschattingsfout gemaakt en excuses (zelfs met bloemetje) aangeboden.

 35. De politie heeft, goed geregiseerd, dat moet ik ze nageven, twee ongewenste elementen van het toneel doen verdwijnen. Niet meer, niet minder. En daarmee het recht op vrije meningsuiting van die twee grondig geschonden. Terecht krijgt dit veel binnenlandse aandacht. En aan het imago in het buitenland moet jij, als rechtgeaarde PVVer, toch schijt hebben, nietwaar?

 36. @40 Dat de bedoelde man een Damverbod had maak ik hieruit op. http://nos.nl/tekst/502260-arrestaties-dam-door-verwisseling.html

  Dat de bewuste, in het wit geklede man die ochtend tijdens het bidden op de Dam al opgepakt was, en dus niet meer verwisseld kon worden: http://nos.nl/artikel/502245-arrestaties-dam-na-verwisseling.html

  Het moslim zijn van de bewuste man kan ik niet met een link onderbouwen. Dat stukje kan ik helaas niet meer vinden.

  Uit de beelden blijkt volgens mij duidelijk dat ze niet op zoek waren naar die bewuste, biddende man.

 37. De politie heeft ook een kwartier met beider persoonsbewijzen lopen pielen dus daarmee had je die “verwisseling” wel kunnen voorkomen. Bron: staat op video. Zelf gezien.

 38. @50 nee heb ik niet. Heb geschiedenis van die andere PC hier niet bij de hand en kan nu ook niet uitgebreid gaan zoeken.

 39. Nou van mij hoef je me niet te geloven dat interesseert mij werkelijk geen hol.

 40. Ik constateer trouwens dat jij zo’n anonieme proxy trol bent. Dit is niet toegestaan. Donder dus maar weer op.

 41. Ik heb uit welingelichte kringen vernomen dat de Hollandsche Schouwburg (waarvan dat grote intellectuele VVD licht Rutte dacht dat het een theatertje in Haarlem was…) en Durchgangslager Westerbork heropend gaan worden…uiteraard wederom bewaakt door de Marechaussee…
  Wat de nazi’s destijds niet voorelkaar kregen, doen we nu zelf: Nederland ombouwen tot een intolerante, fascistische politiestaat.

 42. @52 het MSM dus sowieso is het niet geloofwaardiger als er een linkje bijzit…

Reacties zijn gesloten.