Koningslied product van alle Nederlanders en nu bek dicht

‘Het is een schande dat er zo’n ophef over het lied is gemaakt’, zegt Lee Towers.
(…)
Anita Meijer is het roerend met hem eens. ‘Lee noemt de taalfouten dichterlijke vrijheden, die in elk lied zitten. En dat is ook zo. Tekstueel is er misschien best wel wat op het Koningslied aan te merken, maar daar gaat het helemaal niet om. Het is een product van alle Nederlanders bij elkaar. Daar moeten we trots op zijn.’ (Parool)

Ja, een ‘product van alle Nederlanders’ is het dus juist NIET! Het is een product van een stompzinnige zelfbenoemde tokkie-elite met teveel geld en te weinig verstand! Nederlanders als ik voelden zich NIET vertegenwoordigd door dit lied, en zouden liever uit schaamte naar de Kalahariwoestijn emigreren in plaats van trots erop te moeten zijn. Nederlanders als ik vonden het idee van zo’n lied om te beginnen al te stompzinnig voor woorden. Nederlanders als ik begrepen ook niet waarom om volstrekt onduidelijke redenen bekend geworden Nederlanders als een Daphne Deckers mee hebben moeten prutsen aan dit kleuterprulwerk. Waarschijnlijk alleen maar omdat ze de vrouw van Richard Krajicek is, die op zíjn beurt weer op volstrekt onverklaarbare manier in zo’n inhuldigingscomité terecht is gekomen. Waarom? Alleen maar omdat hij ooit in zijn carrière een tennisbal bovengemiddeld hard over het net kon slaan bij het serveren? Zelfs als tennisser was hij al stomvervelend.

Het is dáártegen, dat eindelijk eens het andere deel van Nederland in opstand was gekomen. Genoeg infantiliteit, genoeg platheid, genoeg oranjedementie! Die lopen niet huilend achter de kist van André Hazes aan, die staan niet te salueren voor Pim Fortuyn of met Camiel Eurlings, die lezen wel eens een boek, hun peristaltische bewegingen worden ernstig verstoord door André Rieu, Paul de Leeuw bezorgt hen een epileptische aanval als ze niet op tijd bij de afstandsbediening kunnen komen, er gaan dagen voorbij dat ze zich niet afvragen welke jurk Maxima zal dragen. En als jij dan meent met John Iéééuwbank Het Volk te moeten vertegenwoordigen en weer even binnen te lopen met dat afgedankte knip- en plakplagiaatwerkje en een zwakbegaafde tekst, dan heb je het maar te pikken als sommige mensen daar eens hun ongezouten mening over geven.

Koop zelf die notendiarree, download alle concerten van Frans Bauer, drink al huilend bij Marco Borsato twee flessen sherry van 1,95 achter elkaar leeg, hang zoveel huilende zigeunerjongetjes aan de muur als je maar wilt, rij rond in je goudkleurige Nissan Almera, maar kom niet zeuren als jij meent jouw wansmaak als die van Het Volk te moeten presenteren en als het onpasselijk geworden deel van dat volk dan vervolgens zijn mening erover geeft.

14 gedachten over “Koningslied product van alle Nederlanders en nu bek dicht”

 1. Waar een deel van ‘het volk’ zich druk maakt over een liedje, en een ander deel van ‘het volk’ ervan geniet.

  Over smaak valt niet te twisten, ongeacht het debiel gedrag van sommigen – al dan niet op de interwebs. En verder kan je het e.e.a. prima negeren.

  Heb dat nummer dan ook tot op de dag van vandaag niet gehoord.

  Enne, Laurent, sinds wanneer ben jij woordvoerder voor ‘het volk’?

  “Het is dáártegen, dat eindelijk eens het andere deel van Nederland in opstand was gekomen.”

  Het ‘zeiken om te zeiken’ aanschouwen n.a.v. dit liedje is veel grappiger. Waar sommige mensen zich niet al druk om maken. 😉

 2. @2 Niet van HET volk, maar van diegenen waarvan ik weet dat ze er ook moeten zijn omdat ik deze gedachten erover heb en ik mijzelf niet als uniek genie beschouw die als enige deze ervaring erbij heeft.

 3. En men mag zoveel debiele liederem uitbrengen als men wil, zolang men maar niet gaat beweren dat dit een Product van Het Volk is, waar ook ik toe behoor.

 4. Geweldig Laurent! O, over het niet op tijd bij de afstandsbediening kunnen komen…da’s precies de reden waarom ik nauwelijks t.v. kijk. En kunnen die zwakzinnigen bij een volgend feestje voor de duur ervan achter slot en grendel gezet worden. Er worden in dit fijne land wel mensen voor minder in ‘preventieve’ hechtenis (Schutzhaft) genomen.

 5. Hehe, ben het verder wel met je eens hoor, Laurent.

  Gezien de (verdere) ophef rondom dit nummer heb ik voor mijzelf besloten om, eigenlijk direct al, dit nummer verder te negeren. Los van het feit dat ik het niet zo op heb, met het Nederlandstalige bagger wat veelal voor ‘muziek’ door gaat.

  Smaak & niet twisten (behalve, inderdaad, over bizar te noemen taalvauthun.)

  Wat mij persoonlijk vooral stoort, is dat een relatief klein deel van ‘het volk’ zelfs zo ver gaat, om de auteurs van dit nummer, welke zij nota bene met de beste intenties hebben gemaakt, met de dood te bedreigen en meer van dat soort walgelijk gedrag. Zoals ik in een ander artikel hierover ook al had aangegeven. Dat is ook ‘het volk’, of diegenen, waar jij het middels dit artikel voor opneemt. En die zeer wel mogelijk een bevestiging kunnen zien, om met dat gedrag door te gaan. Gedrag wat veel verder gaat dan ‘hun ongezouten mening te geven’. Maar ja, dat is min of meer een andere discussie. Keep writing! 😉

 6. Fantastisch Laurent! Waren er maar meer mensen zoals jij. Belezen, goede muzieksmaak. Ze hadden jou moeten vragen voor het Koningslied, dan hadden we wat meegemaakt.
  Jammer dat je gewone mensen moet tegenkomen in je leven. Gepeupel, tokkies, plebs.
  Dat anderen je een pretentieuze lul vinden deert je natuurlijk niet.

 7. @8 Zoals ik al schrijf: men mag mooi en leuk vinden wat men wil, maar ga niet zeggen dat die wansmaak MIJN product is. Men zou om te beginnen niet aan een dergelijk project moeten beginnen.

 8. Dat klinkt heel redelijk.
  Je schrijft echter heel wat anders. Je hebt het over ‘stompzinnige zelfbenoemde tokkie-elite met teveel geld en te weinig verstand.’ en: ‘die lopen huilend achter de kist van André Hazes aan, die staan te salueren voor Pim Fortuyn die lezen nooit een boek, houden van André Rieu, Frans Bauer, Marco Borsato’, drinken twee flessen sherry van 1,95 achter elkaar leeg,

  Dit soort kwalificaties zeggen meer over de schrijver dan over het onderwerp.

  Ik zou je adviseren: kijk met wat minder vooroordelen om je heen.

 9. Nou, die mensen bestaan toch zeker. het zijn allemaal aantoonbaar ware gebeurtenissen. Ja ok, die twee flessen sherry misschien niet direct.

 10. @11 Sherry is redelijk out. Eerder prosecco of wodka. Dat geeft volgens een mythe geen kegel.

 11. @11 je hebt helemaal gelijk ,deze wansmaak gebracht uit hoofde van alle nederlanders is net als de meeste van de nederlandse tv programma,s gruwelijk .Maar ja joop vond dat wij zeurden ,en er gewoon een leuk feestje van moesten maken . Maar aangezien hetgeen aan pulp hij over ons uitstort denkt hij dat iedereen dit ook prima moet vinden ,dat is wat de media maffia tegenwoordig stelt .

 12. @13, wie is die Joop?

  En wat een schattige opmerking: ” media maffia”.
  Wel opvallend dat menig ‘maffia’ aan het een of ander verbindt, wat ze niet kunnen bevatten. Wat ik mij dan zo afvraag: is dat nou kopieërgedrag?

Reacties zijn gesloten.